Maku

Moussaka

1 h 25 min
4
0

Moussaka

MU
0
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 400 glampaan jauhelihaa
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 rklmustapippuria

Valkokastike

  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Lisäksi

  • 500 gmunakoisoa
  • 4 kplperunaa
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja sekoittele, kunnes se on paahtunut.
Kumoa joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kuohahtaa. Kaada kattilaan maito samalla hyvin sekoittaen. Lisää mausteet ja juustoraaste. Hauduta välillä sekoitellen 10 minuuttia.
Viipaloi munakoiso pitkittäin. Paista viipaleet rasvassa pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Viipaloi kuoritut perunat.
Lado viipaleet uunivuokaan limittäin. Levitä päälle jauhelihakastike ja tämän päälle valkokastike.
Paista moussakaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä