


Perinteinen moussaka
1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min
Reseptin ainekset
5 annosta
2
sipulia (hienonnettuna)
2
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 rkl
oliiviöljyä
400 g
lampaan jauhelihaa
500 g
tomaattimurskaa
2 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
1/4 rkl
mustapippuria
Valkokastike
2 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
kevytmaitoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Lisäksi
500 g
munakoisoa
4
perunaa
1 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja sekoittele, kunnes se on paahtunut.
Kumoa joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kuohahtaa. Kaada kattilaan maito samalla hyvin sekoittaen. Lisää mausteet ja juustoraaste. Hauduta välillä sekoitellen 10 minuuttia.
Viipaloi munakoiso pitkittäin. Paista viipaleet rasvassa pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Viipaloi kuoritut perunat.
Lado viipaleet uunivuokaan limittäin. Levitä päälle jauhelihakastike ja tämän päälle valkokastike.
Paista moussakaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat