Maku

Valkoinen fenkoli-herkkusienipizza

50 min
4.5
0

Valkoinen fenkoli-herkkusienipizza

KA
MU
0
4.5
Valkoinen pizza tehdään ilman tomaattikastiketta ja täytetään fenkolilla, herkkusienillä ja juustoilla.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 1 1/2 dlvettä (haaleaa)
  • 15 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 4 dldurumvehnäjauhoja

Päälle

  • 2 kplfenkolia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 100 gherkkusieniä (pieniä)
  • 1 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/4 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (pehmeää)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN10 min

Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa pehmeäksi ja kimmoisaksi. Anna sen kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Halkaise fenkolit, poista ydin.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Voit myös käyttää varret, jolleivät ne ole puumaisen kovia. Hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää fenkoli ja valkosipuli. Kypsennä sekoitellen, kunnes fenkoli pehmenee.

Mausta timjamilla tai basilikalla, suolalla ja ripauksella sokeria

Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Valuta viipaleiden päälle tilkka oliiviöljyä. Sekoita parmesaaniraaste ranskankermaan. Mausta seos suolalla.

Jaa taikina kahteen palaan ja kauli ohuiksi pyöreiksi pizzapohjiksi.

Levitä päälle ensin ranskankerma-parmesaaniseos, sitten fenkolit ja herkkusienet. Mausta reilusti mustapippurilla.

Paista fenkoli-herkkusienipizzoja 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Lisää kuumien fenkoli-herkkusienipizzojen pinnalle homejuusto nokareina ja viimeistele kourallisella basilikanlehtiä ja/tai salaattisekoitusta.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä