Keitä ensin balsamisiirappi. Sekoita balsamiviinietikka, sokeri ja rusinat kattilassa. Kiehauta ja anna jäähtyä peitettynä. Säilytä jääkaapissa.
Ota terävällä sydänmuotilla limppuviipaleista paloja. Säästä leivänkantit vaikka kinkun kuorrutukseen.
Valitse salaatin juustot ruokailijoiden maun mukaan. Lapsille maistuu mieto kotijuusto, aikuisia miellyttää voimakkaampi brie. Viipaloi juustot.
Halkaise ja höylää kurkku juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi.
Kuori ja viipaloi mandariinit tai klementiinit. Kuori ja rouhi pistaasit.
Revi roomansalaatti vadille. Ripottele päälle osa viinisuolaheinän lehdistä.
Asettele päälle juusto-, kurkku- ja mandariiniviipaleet. Ripottele päälle loput viinisuolaheinän lehdet ja pistaasit.
Valuta valkean joulusalaatin päälle balsamisiirappi juuri ennen tarjoilua.
Paista limppusydämiä pannulla voissa pari minuuttia molemmin puolin.
Tarjoa raikas joulusalaatti lämpimien leipien kanssa jouluaterialla.