Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen hedelmäinen juustosalaatti

25 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 5 min

Hedelmäinen joulusalaatti valmistuu roomansalaattipedille kootuista aineksista: brie-juustosta, mandariineista ja viinisuolaheinän lehdistä. Salaatin kruunaa ihana balsamisiirappi. Suosittelemme!

2.12.2010
Reseptin ainekset
8 annosta
300 g
kotijuustoa
1/2
kurkku
3
mandariinia
2 dl
viinisuolaheinää
1 rku
rooman- eli sidesalaattia
1/2 dl
pistaaseja (kuorittuna)
Vaalea balsamisiirappi
1/2 dl
balsamiviinietikkaa (vaalea)
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
rusinoita
Limppusydämet
16
joululimppuviipaletta
3 rkl
voita

Jouluinen hedelmäinen juustosalaatti – ohje:

  1. Keitä ensin balsamisiirappi. Sekoita balsamiviinietikka, sokeri ja rusinat kattilassa. Kiehauta ja anna jäähtyä peitettynä. Säilytä jääkaapissa.
  2. Ota terävällä sydänmuotilla limppuviipaleista paloja. Säästä leivänkantit vaikka kinkun kuorrutukseen.
  3. Valitse salaatin juustot ruokailijoiden maun mukaan. Lapsille maistuu mieto kotijuusto, aikuisia miellyttää voimakkaampi brie. Viipaloi juustot.
  4. Halkaise ja höylää kurkku juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi.
  5. Kuori ja viipaloi mandariinit tai klementiinit. Kuori ja rouhi pistaasit.
  6. Revi roomansalaatti vadille. Ripottele päälle osa viinisuolaheinän lehdistä.
  7. Asettele päälle juusto-, kurkku- ja mandariiniviipaleet. Ripottele päälle loput viinisuolaheinän lehdet ja pistaasit.
  8. Valuta valkean joulusalaatin päälle balsamisiirappi juuri ennen tarjoilua.
  9. Paista limppusydämiä pannulla voissa pari minuuttia molemmin puolin.
  10. 10
    Tarjoa hedelmäinen juustosalaatti lämpimien leipien kanssa jouluaterialla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt