


Jouluinen hedelmäinen juustosalaatti
25 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 5 min
Hedelmäinen joulusalaatti valmistuu roomansalaattipedille kootuista aineksista: brie-juustosta, mandariineista ja viinisuolaheinän lehdistä. Salaatin kruunaa ihana balsamisiirappi. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
8 annosta
300 g
kotijuustoa
1/2
kurkku
3
mandariinia
2 dl
viinisuolaheinää
1 rku
rooman- eli sidesalaattia
1/2 dl
pistaaseja (kuorittuna)
Vaalea balsamisiirappi
1/2 dl
balsamiviinietikkaa (vaalea)
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
rusinoita
Limppusydämet
16
joululimppuviipaletta
3 rkl
voita
Jouluinen hedelmäinen juustosalaatti – ohje:
- Keitä ensin balsamisiirappi. Sekoita balsamiviinietikka, sokeri ja rusinat kattilassa. Kiehauta ja anna jäähtyä peitettynä. Säilytä jääkaapissa.
- Ota terävällä sydänmuotilla limppuviipaleista paloja. Säästä leivänkantit vaikka kinkun kuorrutukseen.
- Valitse salaatin juustot ruokailijoiden maun mukaan. Lapsille maistuu mieto kotijuusto, aikuisia miellyttää voimakkaampi brie. Viipaloi juustot.
- Halkaise ja höylää kurkku juustohöylällä pitkiksi suikaleiksi.
- Kuori ja viipaloi mandariinit tai klementiinit. Kuori ja rouhi pistaasit.
- Revi roomansalaatti vadille. Ripottele päälle osa viinisuolaheinän lehdistä.
- Asettele päälle juusto-, kurkku- ja mandariiniviipaleet. Ripottele päälle loput viinisuolaheinän lehdet ja pistaasit.
- Valuta valkean joulusalaatin päälle balsamisiirappi juuri ennen tarjoilua.
- Paista limppusydämiä pannulla voissa pari minuuttia molemmin puolin.
- 10Tarjoa hedelmäinen juustosalaatti lämpimien leipien kanssa jouluaterialla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat