Maku

Vadelmavinaigrette

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kplsalottisipuli
  • 1 dlruokaöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa (valkoista)
  • 3 rklhunajaa
  • 1 1/2 dlvadelmia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

 Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla. Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa. Sopii mainiosti myös marinointiin. Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa. Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi. Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

MITÄ PIDIT?
4