Kirpsakka ja kerta kaikkiaan vastustamaton! Vadelmavinaigrette on valintasi, jos kaipaat salaattiisi uudenlaista raikkautta
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Vadelmavinaigrette on ihanan raikas lisä salaatteihin. Vinaigreten voit valmistaa myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta. Kastike säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
GL
VE
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.6.2020

Kirpsakka ja kerta kaikkiaan vastustamaton! Vadelmavinaigrette on valintasi, jos kaipaat salaattiisi uudenlaista raikkautta
Ainekset (10 annosta)
- 1 salottisipuli
- 1 dlruokaöljyä
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- 1 dlbalsamiviinietikkaa (valkoista)
- 3 rklhunajaa
- 1½ dlvadelmia
Vadelmavinaigrette valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.
- Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.
- Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Kaada vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.4