


Vadelmasima – raikas juoma valmistuu parissa päivässä
24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min
Vadelmasima on jokaisen simasuun suosikki! Kauniin värinen, raikas ja kesäinen juoma on valmista jo vuorokauden kuluttua pullottamisesta.
Reseptin ainekset
14 annosta
Vadelmasima
7 l
vettä
700 g
vadelmia
800 g
sokeria
½ tl
hiivaa (sormenpään kokoinen pala)
Vadelmasima – ohje:
- Keitä vesi isossa kattilassa, lisää sokeri sekä vadelmat ja kiehauta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita.
- Anna siman olla huoneenlämmössä puoli vuorokautta ja sen jälkeen siivilöi ja pullota juoma. Säilö jääkaappiin.
- Vadelmasima on valmista juotavaksi seuraavana päivänä ja säilyy sääkaapissa hyvänä pari päivää.
Vinkki!
Etsitkö sittenkin perinteistä reseptiä? Katso siman ohje täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat