Kotivinkki

Mitä ihmettä, pastaa jälkkäriksi? Pinkki vadelmapasta yllättää ja hurmaa raikkaudellaan

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Pastalla voi herkutella myös jälki­ruokana. Jäähdytä kypsä pasta ja mausta kylmä, vadelmainen ranskankermakastike sokerilla ja kardemummalla. Koristele annokset tuoreella mintulla ja vadelmilla. Ylläty ja ihastu!
KA
2.5
0
Julkaistu: 13.7.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 160–180 gtagliatelle-tuorepastaa
  • 1 tlsokeria keitinveteen
  • 400 gvadelmia (paseerattuna noin 2 dl sosetta)
  • 200 granskankermaa
  • ½ dltomusokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • ¼ tlkardemummaa

Pinnalle

  • tuoretta minttua
  • vadelmia
Tulosta

Vadelmapasta – ohje:

Pilko pasta saksilla hieman pienemmiksi ja keitä ohjeen mukaan, mutta lisää 1 tl sokeria keitinveteen. Valuta, kuivaa esimerkiksi puhtaan keittiöliinan päällä ja anna pastan jäähtyä noin 15 minuuttia.

Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Sekoita ranskankerma vadelmasoseeseen, mausta sokereilla ja kardemummalla. Nostele vadelmakastike jäähtyneen pastan sekaan.

Jaa pasta neljäksi annokseksi lautasille. Koristele mintun lehdillä ja kokonaisilla vadelmilla.

Kommentoi »