Mitä ihmettä, pastaa jälkkäriksi? Pinkki vadelmapasta yllättää ja hurmaa raikkaudellaan
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Pastalla voi herkutella myös jälkiruokana. Jäähdytä kypsä pasta ja mausta kylmä, vadelmainen ranskankermakastike sokerilla ja kardemummalla. Koristele annokset tuoreella mintulla ja vadelmilla. Ylläty ja ihastu!
KA
2.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.7.2022

Mitä ihmettä, pastaa jälkkäriksi? Pinkki vadelmapasta yllättää ja hurmaa raikkaudellaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 160–180 gtagliatelle-tuorepastaa
- 1 tlsokeria keitinveteen
- 400 gvadelmia (paseerattuna noin 2 dl sosetta)
- 200 granskankermaa
- ½ dltomusokeria
- ½ tlvaniljasokeria
- ¼ tlkardemummaa
Pinnalle
- tuoretta minttua
- vadelmia
Vadelmapasta – ohje:
Pilko pasta saksilla hieman pienemmiksi ja keitä ohjeen mukaan, mutta lisää 1 tl sokeria keitinveteen. Valuta, kuivaa esimerkiksi puhtaan keittiöliinan päällä ja anna pastan jäähtyä noin 15 minuuttia.
Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Sekoita ranskankerma vadelmasoseeseen, mausta sokereilla ja kardemummalla. Nostele vadelmakastike jäähtyneen pastan sekaan.
Jaa pasta neljäksi annokseksi lautasille. Koristele mintun lehdillä ja kokonaisilla vadelmilla.

Kirpsakka ja kerta kaikkiaan vastustamaton! Vadelmavinaigrette on valintasi, jos kaipaat salaattiisi uudenlaista raikkautta
Maku

Vadelmainen gin-drinkki – upean näköinen ja makuinen juoma lumoaa raikkaudellaan
Kotivinkki

Vadelma-chiahillo – ihana raakahillo valmistuu viidessä minuutissa
Maku

Vegaaniset punajuuriletut – kokoa somista lättysistä ja vadelmarahkasta valloittavan vaaleanpunainen jälkkäri
Kotivinkki

Omena-luumutäytteiset jälkiruoka-cannellonit
Maku

Mamma mia, miten syötävän suloinen risotto! Mansikkarisotto ihastuttaa vaaleanpunaisella värillään ja kesäisellä maullaan
Maku

Raparperirisotto – raikkaat ja täyteläiset maut yhdistyvät hurmaavassa arkirisotossa
Maku

Syksyn i-h-a-n-i-n pasta! Purppuranpunainen puolukkapestopasta yllättää pirteällä maullaan
Maku