Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla – tässä tulee vaaleanpunainen unelmaherkku, jota et pysty vastustamaan!
5 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
4 h Raikas vadelmajuustokakku valmistuu helposti hyydyttämällä. Ihanan karamellinen koristelu syntyy paahdetusta valkosuklaasta. Tähän vaaleanpunaiseen kaunottareen ihastut varmasti!
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 19.9.2015

Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla – tässä tulee vaaleanpunainen unelmaherkku, jota et pysty vastustamaan!
Reseptin ainekset (10 palaa)
Pohja
- 260 gKandisokerikeksejä (1 Bastogne -keksipaketti )
- 70 gvoita
Täyte
- 10 kplliivatelehtiä
- 600 gvadelmia
- 8 dlvispikermaa
- 400 gtuorejuustoa
- 2 1/2 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 4 rklsitruunamehua
Koristelu
- 70 gvalkosuklaata
Vadelmajuustokakku valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit ja sulata voi.
- Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi ja painele noin 25 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle pyöreän leivinpaperipalan päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Ulkomaiset vadelmat on suositeltavaa kiehauttaa ennen käyttöä. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät pois. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet mehuun. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja lopuksi liivateliemi ohuean nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele vadelmaseos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada seos vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Rouhi valkosuklaa ja levitä rouhe uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda suklaata uunin keskitasolla 175 asteessa noin 5 minuuttia. Seuraa paistumista tarkkaan, koska suklaa palaa helposti.
- Ripottele jäähtynyt suklaarouhe hyytyneen kakun päälle.

Juustokakku on juhlapöydän suussasulava suosikki! Kurkkaa rakastetut reseptit, jotka kruunaavat tärkeän päivän

Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
Maku

Oreo-juustokakkupalat hurmaavat kevään juhlissa
Maku

Päärynä-kinuskikakku – kaunis juustokakku hurmaa rapealla pohjalla, pehmeällä täytteellä ja upealla kuorrutuksella
Maku

Mustikkainen sitruunajuustokakku
Maku

Valkosuklaajuustokakku – makea herkku, joka hurmaa kuohkeudellaan
Meillä kotona

Snickers-juustokakku – suklaan, kinuskin ja suolapähkinän herkkutrio aiheuttaa vakavaa riippuvuutta
Maku

Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin
Maku