Maku

Vadelmajuustokakku ja paahdettua valkosuklaata

5 h
4.2
9

Vadelmajuustokakku ja paahdettua valkosuklaata

Raikas vadelmajuustokakku valmistuu helposti hyydyttämällä. Ihanan karamellinen koristelu syntyy paahdetusta valkosuklaasta.
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 260 gKandisokerikeksejä (1 Bastogne -keksipaketti )
  • 70 gvoita

Täyte

  • 10 kplliivatelehtiä
  • 600 gvadelmia
  • 8 dlvispikermaa
  • 400 gtuorejuustoa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 70 gvalkosuklaata

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN4 h

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa kesksit ja sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi ja painele noin 25 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle pyöreän leivinpaperipalan päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Ulkomaiset vadelmat on suositeltavaa kiehauttaa ennen käyttöä. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät pois. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet mehuun. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja lopuksi liivateliemi ohuean nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele vadelmaseos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada seos vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Rouhi valkosuklaa ja levitä rouhe uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda suklaata uunin keskitasolla 175 asteessa noin 5 minuuttia. Seuraa paistumista tarkkaan, koska suklaa palaa helposti.

Ripottele jäähtynyt suklaarouhe hyytyneen kakun päälle.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä