


Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla – tässä tulee vaaleanpunainen unelmaherkku, jota et pysty vastustamaan!
5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min
Raikas vadelmajuustokakku valmistuu helposti hyydyttämällä. Ihanan karamellinen koristelu syntyy paahdetusta valkosuklaasta. Tähän vaaleanpunaiseen kaunottareen ihastut varmasti!
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
260 g
Kandisokerikeksejä (1 Bastogne -keksipaketti )
70 g
voita
Täyte
10 kpl
liivatelehtiä
600 g
vadelmia
8 dl
vispikermaa
400 g
tuorejuustoa
2 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4 rkl
sitruunamehua
Koristelu
70 g
valkosuklaata
Vadelmajuustokakku – ohje:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit ja sulata voi.
- Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi ja painele noin 25 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle pyöreän leivinpaperipalan päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Ulkomaiset vadelmat on suositeltavaa kiehauttaa ennen käyttöä. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät pois. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet mehuun. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja lopuksi liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele vadelmaseos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada seos vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Rouhi valkosuklaa ja levitä rouhe uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda suklaata uunin keskitasolla 175 asteessa noin 5 minuuttia. Seuraa paistumista tarkkaan, koska suklaa palaa helposti.
- Ripottele jäähtynyt suklaarouhe hyytyneen vadelmajuustokakun päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat