


Marjat purkkiin
Vadelmahillo – täydellinen pari letuille, kakuille ja pannarille
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Vadelmahillo valmistuu pienellä vaivalla ja sopii vaikka mihin! Vaniljalla maustettu hillo maistuu esimerkiksi lettujen, pannukakun ja jogurtin kanssa sekä kakkujen täytteenä.
Reseptin ainekset
noin 1 litra
Vadelmahillo
1 kg
vadelmia
½ dl
vettä
1
vaniljatanko
½ kg
hillosokeria
Vadelmahillo – ohje:
- Puhdista vadelmat.
- Laita vadelmat ja vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja lisää kattilaan ja kuumenna.
- Lisää hillosokeri höyryävään seokseen ja sekoita hyvin.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmenneet ja seos hieman sakeentunut. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
- Anna hillon jäähtyä kattilassa 15–30 minuuttia. Sekoita kerran tai pari jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.
- Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin. Vadelmahillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
Vinkki!
Vaniljatangon sijaan voit maustaa hillon myös vaniljasokerilla. Vadelmahillon mausteeksi käyvät myös kardemumma, raakalakritsijauhe, inkivääri, lime, timjami ja rosmariini.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat