Maku

Vadelma-juustokakkubrowniet

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Helpot ja mehevät suklaabrowniet saavat kivan lisäsäväyksen vadelman ja juustokakun makuisesta kerroksesta. Näitä ei jaksa syödä kuin yhden kerralla!
4
4
Julkaistu 8.1.2015


Reseptin ainekset (12 palaa)

Suklaakerros

  • 225 gvoita
  • 120 gkaakaojauhetta (n. 2 1/2 dl)
  • 80 gvehnäjauhoja (n. 1 dl + 2 rkl)
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlfariinisokeria

Juustokakkukerros

  • 80 gvadelmia (tuoreita tai sulatettuja)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 rklvehnäjauhoja
Tulosta

Vuoraa 20×20-senttisen neliövuoan pohja leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään.

Siivilöi kulhoon kaakaojauhe ja vehnäjauhot.

Toisessa kulhossa vaahdota kananmunia muutaman minuutin ajan tai kunnes ne vaahtoavat hieman. Lisää sokerit, vatkaa hetki. Kaada sitten joukkoon voisula ja kääntele kaakaojauhe-jauhoseos sekaan. Sekoita kunnes viimeiset kokkareet alkavat kadota. 

Kaada melkein kaikki suklaataikinasta (jätä n. 1/4 sivuun) vuokaan ja tasoita.

Valmista juustokakkukerros. Soseuta tai painele vadelmat haarukalla mössöksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään tasaiseksi, lisää muna, vehnäjauhot ja lopuksi vadelmasose. 

Levitä juustokakkukerros päälle. Tiputtele nokareita suklaataikinasta pinnalle ja vedä sitten veitsellä halki taikinan spiraalimaisia kuvioita.

Paista uunissa n. 40 minuutin ajan tai kunnes reunat ovat hieman saaneet väriä ja keskusta tuntuu hyytyneeltä.

Anna jäähtyä vuoassa, poista sitten ritilälle jäähtymään kunnolla. Leikkaa paloiksi vasta jäähtyneenä, mieluiten jääkaappikylmänä.

4 kommenttia