Uuniomenat

4.2
0

Uuniomenat

MU
0
4.2
Ihanimmat uuniomenat valellaan siirapilla ja kypsennetään uunissa hajoavan pehmeiksi. Nämä uuniomenat saavat pinnalleen herkullisen kauramurun.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplomenaa (suomalainen) (hapokasta)
  • 1 dlsiirappia
  • 1/2 dlvettä
  • 50 gvoita (sulatettuna)
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • vaniljakermajäätelöä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista uuniomenat näin:

Pese omenat mutta älä kuori niitä. Poista siemenkodat omenaporalla. Nosta omenat pienehköön uunivuokaan vieri viereen.

Valele omenat siirapilla. Valuta pohjalle tilkka vettä.

Sulata voi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokerit ja kaneli. Ripottele muruseos omenoiden pinnalle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeän kypsiä ja saaneet kauniin värin. Tarjoa uuniomenat vaniljakermajäätelön kanssa.  

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä