


Maailman parhaat uuniomenat – siirappiset omput kuorrutetaan kauramurulla
Ihanimmat uuniomenat valellaan siirapilla ja kypsennetään uunissa hajoavan pehmeiksi. Nämä uuniomenat saavat pinnalleen herkullisen kauramurun.
Reseptin ainekset
6 annosta
6
omenaa (suomalainen) (hapokasta)
1 dl
siirappia
½ dl
vettä
50 g
voita (sulatettuna)
1 dl
kaurahiutaleita
1 rkl
sokeria
1 tl
kanelia
½ tl
vaniljasokeria
Lisäksi
vaniljakermajäätelöä
Maailman parhaat uuniomenat – ohje:
- Pese omenat mutta älä kuori niitä. Poista siemenkodat omenaporalla. Nosta omenat pienehköön uunivuokaan vieri viereen.
- Valele omenat siirapilla. Valuta pohjalle tilkka vettä.
- Sulata voi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokerit ja kaneli. Ripottele muruseos omenoiden pinnalle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeän kypsiä ja saaneet kauniin värin. Tarjoa uuniomenat vaniljakermajäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat