Kahvipöydän uusi suosikki
Unikonsiemenkakku hurmaa pähkinäisellä maullaan – mehevyyden salaisuus piilee mantelissa ja kermassa
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Unikonsiemenkakussa yhdistyvät yllättävän hienostunut maku ja ihana rakenne: pehmeä, kostea sisus ja pieni rapeus unikonsiemenistä. Kakku on vaivaton tehdä ja täydellinen valinta silloin, kun tekee mieli leipoa jotain erityistä.
Reseptin ainekset
16 palaa
200 g
voita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria
3
kananmunaa (huoneenlämpöistä)
3 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
mantelijauhetta
½ dl
unikonsiemeniä
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
kuohukermaa
Lisäksi:
1 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja
2 tl
tomusokeria
Unikonsiemenkakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen välillä sekoittaen.
- Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, unikonsiemenet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Mikäli unikonsiemenet eivät mene siivilästä läpi, lisää ne taikinaan sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–55 minuuttia. Testaa kakun kypsyyttä cocktailtikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Viimeistele tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat