Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kahvipöydän uusi suosikki

Unikonsiemenkakku hurmaa pähkinäisellä maullaan – mehevyyden salaisuus piilee mantelissa ja kermassa

1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min

Unikonsiemenkakussa yhdistyvät yllättävän hienostunut maku ja ihana rakenne: pehmeä, kostea sisus ja pieni rapeus unikonsiemenistä. Kakku on vaivaton tehdä ja täydellinen valinta silloin, kun tekee mieli leipoa jotain erityistä.

29.7.2025
Reseptin ainekset
16 palaa
200 g
voita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria
3
kananmunaa (huoneenlämpöistä)
3 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
mantelijauhetta
½ dl
unikonsiemeniä
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
kuohukermaa
Lisäksi:
1 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja
2 tl
tomusokeria

Unikonsiemenkakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen välillä sekoittaen.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, unikonsiemenet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Mikäli unikonsiemenet eivät mene siivilästä läpi, lisää ne taikinaan sekoittaen.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tasoita pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–55 minuuttia. Testaa kakun kypsyyttä cocktailtikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.
  6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Viimeistele tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt