Unikonsiemen-sitruunadonitsit

0
0

Unikonsiemen-sitruunadonitsit

Pienet kuorrutetut donitsit ovat söpö herkku! Donitsit paistuvat kätevästi uunissa niille tarkoitetussa pannussa. Sitruunaiseen makuun sopii ihanasti unikonsiemenet!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplsitruuna (luomu)
  • 2 rklöljyä
  • 1 kplkananmuna
  • 1 tlvaniljauutetta
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 tlunikonsiemeniä
  • 3/4 dlmaitoa

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • unikonsiemeniä (ripotteluun)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita kulhossa sokeri ja hienoksi raastettu sitruunan kuori. Vatkaa joukkoon öljy, kananmuna ja vaniljauute.

Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja unikonsiemenet. Lisää kuivat aineet ja sekoita.

Lisää joukkoon yhden sitruunan mehu ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Laita taikina pussiin ja leikkaa kulmaan reilun kokoinen reikä. Pursota taikina voideltuun donitsipannuun. Täytä jokainen kolo noin 2/3 taikinalla.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia kunnes donitsit ovat kypsiä. Anna jäähtyä 10 minuuttia pannussa. Kumoa donitsit pannusta.

Valmista kuorrutus kulhossa. Sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää sitruunamehua pikku hiljaa samalla sekoittaen kunnes kuorrutuksen rakenne on paksua, mutta vielä juoksevaa.

Kasta donitsit kuorrutuksessa ja nosta ne ritilän tai lautasen päälle. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Anna kovettua hetki ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä