Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Unikonsiemen-sitruunadonitsit

Pienet kuorrutetut donitsit ovat söpö herkku! Donitsit paistuvat kätevästi uunissa niille tarkoitetussa pannussa. Sitruunaiseen makuun sopii ihanasti unikonsiemenet!

12.3.2017
Reseptin ainekset
12 annosta
3/4 dl
sokeria
1 kpl
sitruuna (luomu)
2 rkl
öljyä
1 kpl
kananmuna
1 tl
vaniljauutetta
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
1 tl
unikonsiemeniä
3/4 dl
maitoa
Kuorrutus
3 dl
tomusokeria
2 rkl
sitruunamehua
unikonsiemeniä (ripotteluun)

Unikonsiemen-sitruunadonitsit – ohje:

  1. Sekoita kulhossa sokeri ja hienoksi raastettu sitruunan kuori. Vatkaa joukkoon öljy, kananmuna ja vaniljauute.
  2. Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja unikonsiemenet. Lisää kuivat aineet ja sekoita.
  3. Lisää joukkoon yhden sitruunan mehu ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Laita taikina pussiin ja leikkaa kulmaan reilun kokoinen reikä. Pursota taikina voideltuun donitsipannuun. Täytä jokainen kolo noin 2/3 taikinalla.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia kunnes donitsit ovat kypsiä. Anna jäähtyä 10 minuuttia pannussa. Kumoa donitsit pannusta.
  6. Valmista kuorrutus kulhossa. Sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää sitruunamehua pikku hiljaa samalla sekoittaen kunnes kuorrutuksen rakenne on paksua, mutta vielä juoksevaa.
  7. Kasta donitsit kuorrutuksessa ja nosta ne ritilän tai lautasen päälle. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Anna kovettua hetki ja tarjoile.

Vinkki!

Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt