Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Keväinen suosikki

Ihan paras perunasalaatti on kuulunut Tytti Kontulan vappuihin jo 30 vuotta: ”Kaikkea on juuri sopivasti”

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Kotivinkin päätoimittaja Tytti Kontula ihastui aikoinaan perunasalaatin moderniin olemukseen: ”Perunanpalat eivät uineet majoneesissa, ja varrelliset kaprikset sekä valkosipulikrutongit suorastaan huusivat eurooppalaista eleganssia. Vein salaatin vappujuhliin, eikä perunanpalaakaan jäänyt syömättä."

24.4.2025

Reseptin ainekset
6 annosta
1 rku
romaine-salaattia
4
keitettyä perunaa
1
maustekurkku
1
omena (esim. Granny Smith)
½
sitruunan mehu
1
punasipuli
½ dl
isoja kapriksia
Salaatinkastike
½ dl
oliiviöljyä
1 tl
sinappia (esim. dijoninsinappi)
2 rkl
valkoviinietikkaa
ripaus
suolaa
Leipäkuutiot
4 palaa
paahtoleipää
oliiviöljyä paistamiseen
2
valkosipulinkynttä

Tytin perunasalaatti – ohje:

  1. Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä ja kuori hieman lämpiminä. Pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuutioi omena ja puserra päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
  3. Kuutioi maustekurkku ja leikkaa ohuita renkaita punasipulista.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  5. Sekoita eri kulhossa salaattiainekset keskenään lukuun ottamatta kapriksia, ja kaada kastike sekaan.
  6. Asettele salaatinlehdet tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille ja annostele salaatti päälle.
  7. Pilko paahtoleivät pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  8. Paista leipäkuutiot oliiviöljyssä paistinpannulla ja lisää lopussa valkosipulit mukaan.
  9. Koristele salaatti rapeilla leipäkuutioilla ja kapriksilla.
Kuva vappujuhlista vuonna 2000.
Muisto vuodelta 2000! Siellä se on perunasalaatti vappuaaton pöydässä ja jopa samassa kulhossa, jossa nykyisinkin sen tarjoilen.

”Toukokuu 1995 on jäänyt suomalaisten sielunmaisemaan vahvasti, kiitos lätkän maailmanmestaruuden. Minulla on ajankohdalle oma merkkipaalu: vietin ensimmäistä vappuani ylioppilaana ja tein ensimmäistä kertaa erästä perunasalaattia.

Enää salaatti ei tunnu mitenkään modernilta vaan tavanomaiselta. Jokin reseptissä on kuitenkin kohdallaan, koska salaatti edelleen maistuu vappuseurueellemme hyvin. Veikkaan, että salaisuus on tasapainossa: kaikkea on juuri sopivasti.”

Tytti Kontula; Kotivinkin, Unelmien Talo&Kodin ja Ihana-lehden päätoimittaja

Lue täältä Tytin kolumni siitä, kun hän valmisti perunasalaattia ensimmäistä kertaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt