


Ihan paras perunasalaatti on kuulunut Tytti Kontulan vappuihin jo 30 vuotta: ”Kaikkea on juuri sopivasti”
Kotivinkin päätoimittaja Tytti Kontula ihastui aikoinaan perunasalaatin moderniin olemukseen: ”Perunanpalat eivät uineet majoneesissa, ja varrelliset kaprikset sekä valkosipulikrutongit suorastaan huusivat eurooppalaista eleganssia. Vein salaatin vappujuhliin, eikä perunanpalaakaan jäänyt syömättä."
Tytin perunasalaatti – ohje:
- Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä ja kuori hieman lämpiminä. Pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kuutioi omena ja puserra päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
- Kuutioi maustekurkku ja leikkaa ohuita renkaita punasipulista.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Sekoita eri kulhossa salaattiainekset keskenään lukuun ottamatta kapriksia, ja kaada kastike sekaan.
- Asettele salaatinlehdet tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille ja annostele salaatti päälle.
- Pilko paahtoleivät pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paista leipäkuutiot oliiviöljyssä paistinpannulla ja lisää lopussa valkosipulit mukaan.
- Koristele salaatti rapeilla leipäkuutioilla ja kapriksilla.

”Toukokuu 1995 on jäänyt suomalaisten sielunmaisemaan vahvasti, kiitos lätkän maailmanmestaruuden. Minulla on ajankohdalle oma merkkipaalu: vietin ensimmäistä vappuani ylioppilaana ja tein ensimmäistä kertaa erästä perunasalaattia.
Enää salaatti ei tunnu mitenkään modernilta vaan tavanomaiselta. Jokin reseptissä on kuitenkin kohdallaan, koska salaatti edelleen maistuu vappuseurueellemme hyvin. Veikkaan, että salaisuus on tasapainossa: kaikkea on juuri sopivasti.”
Tytti Kontula; Kotivinkin, Unelmien Talo&Kodin ja Ihana-lehden päätoimittaja