Maku

Veikeitä, sanoi kettu tyrnipumpernikkeleistä! Pehmeät pikkuleivät kuorrutetaan oransseiksi

13 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
12 h
Kirpsakka tyrni raikastaa makean tomusokerikuorrutteen ja sopii hyvin piparimausteen pariksi. Voit maustaa kuorrutteen myös muilla marjajauheilla.
KA
4
0
Julkaistu: 22.9.2020


Ainekset (18 kpl)

Keksit

  • 125 gvoita
  • 1½ dlsokeria
  • ¾ dl tummaa siirappia
  • ½ dlkuohukermaa
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 1 muna
  • 6½ dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlruokasoodaa

Kuorrutus

  • 300 gtomusokeria
  • 1 ps (30 g)tyrnijauhetta
  • 1valkuainen
Tulosta

Tyrnipumpernikkelit leivotaan näin:

  1. Mittaa voi, sokeri, siirappi, kerma ja piparkakkumauste kattilaan.
  2. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä.
  3. Vatkaa muna jäähtyneeseen seokseen. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siirappiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin ja anna jähmettyä kelmulla peitettynä seuraavaan päivään.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla soikioita (pituus noin 10 cm). Nosta soikiot lastalla leivinpaperin päälle.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Sekoita tomusokeriin marjajauhe. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää vähitellen sokeriseosta. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää tippa vettä. Lusikoi kuorrutus pursotuspussiin ja leikkaa pussin kärjestä pala pois.
  7. Piirrä kuorrutuksella ensin rajat keksien reunoja myöten. Peitä sitten keksit kuorrutuksella. Levitä tasaiseksi pienellä lusikalla. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoilua.

Vinkki!

Lado pumpernikkelit tiiviskantiseen rasiaan, kun kuorrutus on jähmettynyt kokonaan.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta suosikkibloggaajan leivontakirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »