


Veikeitä, sanoi kettu tyrnipumpernikkeleistä! Pehmeät pikkuleivät kuorrutetaan oransseiksi
13 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 12 h 0 min
Kirpsakka tyrni raikastaa makean tomusokerikuorrutteen ja sopii hyvin piparimausteen pariksi. Voit maustaa kuorrutteen myös muilla marjajauheilla.
Reseptin ainekset
18 kpl
Keksit
125 g
voita
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
tummaa siirappia
½ dl
kuohukermaa
1 rkl
piparkakkumaustetta
1
muna
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
ruokasoodaa
Kuorrutus
300 g
tomusokeria
1 ps (30 g)
tyrnijauhetta
1
valkuainen
Tyrnipumpernikkelit leivotaan näin:
- Mittaa voi, sokeri, siirappi, kerma ja piparkakkumauste kattilaan.
- Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa muna jäähtyneeseen seokseen. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siirappiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin ja anna jähmettyä kelmulla peitettynä seuraavaan päivään.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla soikioita (pituus noin 10 cm). Nosta soikiot lastalla leivinpaperin päälle.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita tomusokeriin marjajauhe. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää vähitellen sokeriseosta. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää tippa vettä. Lusikoi kuorrutus pursotuspussiin ja leikkaa pussin kärjestä pala pois.
- Piirrä kuorrutuksella ensin rajat keksien reunoja myöten. Peitä sitten keksit kuorrutuksella. Levitä tasaiseksi pienellä lusikalla. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoilua.
Vinkki!
Lado pumpernikkelit tiiviskantiseen rasiaan, kun kuorrutus on jähmettynyt kokonaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat