Tyrnichutney – kirpeänmakea liharuokien seuralainen
1 h 5 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
1 h Ihanan chutneyn pääraaka-aineena ovat kotimaiset tyrnit. Voimakkaan makuinen mutta lempeä lisäke sopii erityisesti liharuokien kaveriksi.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
Kuvat
Julkaistu 29.10.2017

Tyrnichutney – kirpeänmakea liharuokien seuralainen
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 1sipuli (silputtuna)
- 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
- 1pieni chili silputtuna (tai 1 rkl chilirouhetta)
- 1/2 dlomenaviinietikkaa
- 200 gtyrniä
- 200 ghillosokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna hiljalleen kiehumispisteeseen.
Keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kuori mahdollinen pinnalle muodostuva vaahto.
Purkita hyvin pestyyn lasipurkkiin.
Säilytä kylmässä ja tarjoa esimerkiksi grilliruokien seurana. Parhaimmillaan tyrnichutney on seuraavana päivänä.