


Tyrnichutney – kirpeänmakea liharuokien seuralainen
1 h 5 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ihanan chutneyn pääraaka-aineena ovat kotimaiset tyrnit. Voimakkaan makuinen mutta lempeä lisäke sopii erityisesti liharuokien kaveriksi.
Reseptin ainekset
12 annosta
1
sipuli (silputtuna)
2 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1
pieni chili silputtuna (tai 1 rkl chilirouhetta)
1/2 dl
omenaviinietikkaa
200 g
tyrniä
200 g
hillosokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna hiljalleen kiehumispisteeseen.
Keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kuori mahdollinen pinnalle muodostuva vaahto.
Purkita hyvin pestyyn lasipurkkiin.
Säilytä kylmässä ja tarjoa esimerkiksi grilliruokien seurana. Parhaimmillaan tyrnichutney on seuraavana päivänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat