Maku

Tyrnichutney – kirpeänmakea liharuokien seuralainen

1 h 5 min
0
0

Tyrnichutney – kirpeänmakea liharuokien seuralainen

GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos
Ihanan chutneyn pääraaka-aineena ovat kotimaiset tyrnit. Voimakkaan makuinen mutta lempeä lisäke sopii erityisesti liharuokien kaveriksi.

Ainekset (12 annosta)

  • 1sipuli (silputtuna)
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1pieni chili silputtuna (tai 1 rkl chilirouhetta)
  • 1/2 dlomenaviinietikkaa
  • 200 gtyrniä
  • 200 ghillosokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna hiljalleen kiehumispisteeseen.

Keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kuori mahdollinen pinnalle muodostuva vaahto.

Purkita hyvin pestyyn lasipurkkiin.

Säilytä kylmässä ja tarjoa esimerkiksi grilliruokien seurana. Parhaimmillaan tyrnichutney on seuraavana päivänä.

MITÄ PIDIT?
0