Maku

Tyrni-valkosuklaatartaletti

2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
Rapeat tartalettipohjat, kirpeä tyrnicurd ja valkosuklaa ovat täydellinen yhdistelmä.
5
0
Julkaistu: 28.1.2016


Reseptin ainekset (10 kpl)

Pohjat

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita (kylmää)
  • 1 dltomusokeria
  • 1 kplkeltuaista
  • 1/2 kplvaniljatankoa (siemenet)

Tyrnicurd

  • 2 dlsokeria
  • 1 dltyrnimehua
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 1 kplkeltuaista
  • 75 gvoita

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata
Tulosta

Nypi kulhossa jauhot, kuutioitu voi ja tomusokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vanilja. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Kauli levännyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta veitsellä hieman tartalettivuokia (Ø 10 cm) suurempia ympyröitä. Painele ne vuokien pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Pistele pohjat ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Työnnä tartalettipohjat jääkaapista heti uuniin. Paista uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Mittaa kattilaan sokeri, tyrnimehu, munat ja keltuainen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun.

Lisää kuutioitu voi lämpimään seokseen. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa. Anna tahnan jäähtyä ja jaa se tartalettipohjiin. Anna jähmettyä jääkaapissa. Vuole pinnalle valkosuklaalastuja.

• Voit korvata tyrnimehun sataprosenttisella sitruuna- tai limemehulla.

Kommentoi »