Tyrni-valkosuklaatartaletti

2 h 45 min
5
0

Tyrni-valkosuklaatartaletti

Rapeat tartalettipohjat, kirpeä tyrnicurd ja valkosuklaa ovat täydellinen yhdistelmä.
Teksti Petri Sirén, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Pohjat

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita (kylmää)
  • 1 dltomusokeria
  • 1 kplkeltuaista
  • 1/2 kplvaniljatankoa (siemenet)

Tyrnicurd

  • 2 dlsokeria
  • 1 dltyrnimehua
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 1 kplkeltuaista
  • 75 gvoita

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Nypi kulhossa jauhot, kuutioitu voi ja tomusokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vanilja. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Kauli levännyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta veitsellä hieman tartalettivuokia (Ø 10 cm) suurempia ympyröitä. Painele ne vuokien pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Pistele pohjat ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Työnnä tartalettipohjat jääkaapista heti uuniin. Paista uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Mittaa kattilaan sokeri, tyrnimehu, munat ja keltuainen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Siirrä kattila sivuun.

Lisää kuutioitu voi lämpimään seokseen. Vatkaa, kunnes voi sulaa, ja tahna on kuohkeaa. Anna tahnan jäähtyä ja jaa se tartalettipohjiin. Anna jähmettyä jääkaapissa. Vuole pinnalle valkosuklaalastuja.

Vinkki!

• Voit korvata tyrnimehun sataprosenttisella sitruuna- tai limemehulla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä