Maku

Miten suloisia! Pastelliset tuulihattudonitsit hurmaavat kuohkeudellaan, raikkaalla rahkatäytteellä ja mehun värjäämällä kuorrutteella

1 h 40 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
40 min
Tuulihattutaikinasta valmistetut kuohkeat éclair-leivokset tehdään nyt donitsin muotoon ja koristellaan hempeään juhla-asuun. Ota tuulihattudonitsien resepti talteen!
5
0
Julkaistu: 27.5.2022


Reseptin ainekset (12–16 kpl)

  • 100 g voita
  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa

Täyte

  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) mango-passiorahkaa (Valio)
  • 1 rkl tomusokeria

Kuorrutus

  • 3 dl tomusokeria
  • 2–3 rkl vettä tai marjamehutiivistettä (esim. mustaherukka tai vadelma)

Koristelu

  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • syötäviä kukkia (esim. ruiskaunokin, pelargonin ja orvokin terälehtiä sekä rautayrtinkukkia)
Tulosta

Tuulihattudonitsit – ohje:

  1. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna taikinan jäähtyä kädenlämpöiseksi, noin 15 minuuttia.
  2. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa lopuksi vielä hetki.
  3. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota rinkuloita (ø 7 cm) leivinpaperin päälle pellille tai donitsipellin syvennyksiin. Jätä leviämis- ja kohoamisvaraa.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laske. Anna leivosten jäähtyä.
  5. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja tomusokeri. Laita täyte pursotinpussiin.
  6. Halkaise leivokset. Pursota täytettä pohjalle. Paina päälle kansi.
  7. Sekoita kuorrutus. Rouhi pistaasipähkinät.
  8. Valuta leivosten päälle kuorrutetta. Koristele kukilla ja pistaasirouheella. Anna jähmettyä ennen tarjoilua. Säilytä tuulihattudonitsit jääkaapissa.
Kommentoi »