Maku

Turkkilaiset fetajuustopiirakat

1 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
0
0
Julkaistu: 29.6.2005


Reseptin ainekset (18 kpl)

  • 100 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 6 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 5 dloliiviöljyä
Tulosta

Sulata 6 filotaikinalevyä pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta 3 taikinalevyä kerrallaan tasaiselle alustalle päällekkäin. Leikkaa taikinasta saksilla tonttulakin muotoisia kolmioita. Taikinakolmiot saavat olla erikokoisia.

Murenna fetajuusto haarukalla, sekoita joukkoon yrttisilput ja jauha myllystä mustapippuria. Nosta jokaisen taikinakolmion alareunaan lusikallinen täytettä. Käännä sivut täytteen päälle ja kääri taikina rullalle. Kostuta taikinakolmion huippu vedellä ja liimaa kärki rullaan kiinni.

Kuumenna öljy korkeareunaisessa kasarissa 190 asteiseksi. (Öljy on 190 asteista kun leipäkuutio ruskistuu 30 sekunnissa.) Uppopaista piirakat kuparinruskeiksi.

Tarjoa valkosipulilla ja mintulla maustetun jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentoi »