Suklaapatukan muodonmuutos! Tupla-piirakka saa suosikkisuklaan fanin hyräilemään onnensäveliä
kasvis
munaton
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Yllätä vieraat ja leivo makea piirakka suklaapatukaksi. Tutulta herkulta maistuva Tupla-piirakka taltuttaa taatusti makeanhimon! Reseptin lopusta löydät myös vinkin, jonka avulla Tupla-piirakka muuntautuu juustokakuksi.

Reseptin ainekset 8 annosta
Munaton pohja
175 gvaniljatäytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita
2 rklmantelirouhetta
Täyte
2 dlkuohukermaa
3 (à 50 g) Tupla-patukkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutus
200 gmaitosuklaata
1 dlmantelirouhetta
2 rklrypsiöljyä
Koristelu
Tupla-patukkaa (rouhittuna)
Tupla-piirakka leivotaan näin:
- Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimuru, mantelirouhe ja voisula.
- Painele muruseos piirakkavuoan (ø 22 cm tai 20 cm × 20 cm) pohjalle.
- Kuumenna desi kermaa kattilassa. Leikkaa suklaapatukat pieniksi paloiksi ja lisää ne kuumaan kermaan. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa loppu kerma (1 dl) ja tuorejuusto vaahdoksi. Sekoita suklaaseos vaahtoon nuolijalla nostellen. Levitä täyte piirakkapohjalle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Paloittele ja sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää mantelirouhe ja öljy. Lusikoi kuorrutus varovasti piirakan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka takaisin jääkaappiin ja anna kovettua. Koristele Tupla-piirakka halutessasi rouhitulla suklaalla.
Vinkki: näin teet Tupla-juustokakun
Tee pohja ø 20 cm:n irtopohjavuokaan. Tuplaa täytteen aineet ja lisää 4 liotettua ja sulatettua liivatetta, niin saat Tupla-juustokakun.