Maku

Tuorepinaattikeitto

20 min
4.2
3

Tuorepinaattikeitto

KA
3
4.2
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 210 gpinaattia (tuoretta)
  • 50 gvoita
  • 3/4 dlvehnäjauhoja (karkeita)
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 1/3 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 4 kplkeitettyä munaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Huuhtele pinaatinlehdet siivilässä juoksevan veden alla. Kiehauta 5 dl vettä kattilassa ja lisää pinaatti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia.

Valuta pinaatti hyvin siivilässä. Hienonna pinaatti terävällä veitsellä leikkuulaudalla.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kiehahtaa. Lisää maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää pinaatti ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla reilut 5 minuuttia.

Tarjoa tuorepinaattikeitto keitettyjen, kuorittujen ja viipaloitujen munien kanssa.

  • Helppo, maukkaan pinaattinen arkikeitto syntyy lisäämällä vehnäjauhojen määrä 1 dl:aan ja vaihtamalla tuoreen pinaatin 2 pussilliseen (à 150 g) pakastepinaattia.
  • Kevään edetessä voit tehdä keiton pinaatin sijaan 2–3 litrasta nuoren nokkosen lehtiä. Käsittele lehdet pinaatin tapaan.

Vinkki!

Pinaatin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia ja vaikeuttaa raudan imeytymistä. Siksi pinaattiruoat sisältävät usein maitotuotteita.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä