


Tuorepinaattikeitto
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
Reseptin ainekset
4 annosta
210 g
pinaattia (tuoretta)
50 g
voita
3/4 dl
vehnäjauhoja (karkeita)
10 dl
kevytmaitoa
1/3 tl
valkopippuria
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1 tl
suolaa
Lisäksi
4 kpl
keitettyä munaa
Huuhtele pinaatinlehdet siivilässä juoksevan veden alla. Kiehauta 5 dl vettä kattilassa ja lisää pinaatti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia.
Valuta pinaatti hyvin siivilässä. Hienonna pinaatti terävällä veitsellä leikkuulaudalla.
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kiehahtaa. Lisää maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää pinaatti ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla reilut 5 minuuttia.
Tarjoa tuorepinaattikeitto keitettyjen, kuorittujen ja viipaloitujen munien kanssa.
- Helppo, maukkaan pinaattinen arkikeitto syntyy lisäämällä vehnäjauhojen määrä 1 dl:aan ja vaihtamalla tuoreen pinaatin 2 pussilliseen (à 150 g) pakastepinaattia.
- Kevään edetessä voit tehdä keiton pinaatin sijaan 2–3 litrasta nuoren nokkosen lehtiä. Käsittele lehdet pinaatin tapaan.
Pinaatin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia ja vaikeuttaa raudan imeytymistä. Siksi pinaattiruoat sisältävät usein maitotuotteita.
Haluatko valmistaa pinaattikeiton pakastepinaatista? Kurkkaa kuinka valmistuu samettinen pinaattikeitto vain 10 minuutissa!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat