Maku

Perinteinen hedelmäkakku pienellä twistillä

1 h 25 min
3
1

Perinteinen hedelmäkakku pienellä twistillä

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos
Suussasulavaan perinteiseen joulukakkuun on kätketty tummaa suklaata, kirsikoita, appelsiinia, pähkinää ja konjakkia! Hedelmäkakun tuoksu tuo joulun kotiin ja ajoissa leivottu tumma hedelmäkakku vain paranee maustuessaan. Siitä voi siis veistellä siivuja makeannälkään pikkuhiljaa.

Ainekset (20 palaa)

  • 150 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 90 gsäilykekirsikoita (punaisia tai vihreitä)
  • 3/4 dlsäilykekirsikoiden lientä
  • 1/2 dlsukaatteja
  • 1/2 dlkorintteja
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 1/2 rklappelsiininkuoriraastetta
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumaustetta

Valeluun

  • 1 dlkonjakkia

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Perinteinen hedelmäkakku valmistuu näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita joukkoon sulatettu suklaa, halkaistut kirsikat ja kirsikoiden liemi, sukaatti, korintit sekä pähkinät ja appelsiininkuoriraaste.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti.

Kumoa vähän jäähtynyt hedelmäkakku ja kostuta pinta kauttaaltaan konjakilla. Siirrä tumma hedelmäkakku takaisin vuokaan ja anna kakun tekeytyä viileässä.

Koristele perinteinen hedelmäkakku halutessasi konjakkiin sekoitetulla tomusokerilla ja hasselpähkinälastuilla.

Konjakin sijaan kakun kostutukseen sopii mainiosti myös muut terästykset, kuten mantelilikööri tai punssi.
MITÄ PIDIT?
3