Tulinen ja makea yhdistyvät kermaiseen juustoon – viikuna-burratalautanen on illanistujaisten kaunein herkku

10 min
4
0

Tulinen ja makea yhdistyvät kermaiseen juustoon – viikuna-burratalautanen on illanistujaisten kaunein herkku

GL
KA
MU
0
4
Teksti Noora Shingler
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Tulinen chili, makea viikuna ja kermainen burrata muodostavat täydellisen yhtälön. Näyttävästä viikuna-burratalautasesta nauttii makunystyröiden lisäksi myös silmillä!

Ainekset (4–6 annosta)

  • 5–6tuoretta viikunaa
  • 2tuoretta burratapalloa
  • 1punainen chili
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • sormisuolaa

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN
  1. Pese viikunat ja leikkaa neljään osaan. Levitä viikunat tarjoiluastialle, revi burrata viikunoiden päälle.
  2. Viipaloi chili ja viimeistele pinta chiliviipaleilla, öljyllä ja rouhitulla mustapippurilla. Ripaus sormisuola korostaa ruoan makua.

Jos et pidä chilin tulisuudesta, voit grillata chilin polttimella tai grillivastusten alla mustaksi. Laita pussiin ja anna olla 5 minuuttia. Kuori, halkaise ja ota siemenet pois ja viipaloi. Grillattu paprika sopii myös burratan seuraksi.

MITÄ PIDIT?
4