Maku

Trooppinen keikauskakku

1 h 5 min
4
0

Trooppinen keikauskakku

Teksti Maku-toimitus
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 75 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 280 gananasta (renkaita)
  • 10 kplsäilykekirsikoita

Taikina

  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkookoshiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Mittaa voi ja fariinisokeri pyöreään tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta vuoka uuniin ja anna olla, kunnes voi on sulanut.

Levitä sulanut voi ja fariinisokeri tasaisesti kakkuvuoan pohjalle. Asettele päälle valutetut ja kuivatut ananasrenkaat ja cocktailkirsikat.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina hedelmien päälle vuokaan.

Paista keikauskakkua 175 asteessa 30–40 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se loppuvaiheessa foliolla.

Kumoa trooppinen kakku lämpimänä ja tarjoile huoneenlämpöisenä kahvin kera.

  • Trooppinen keikauskakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä tai juhlapäivän aamuna, jotta se ehtii jäähtyä ja

maustua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä