Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Retroresepti

Vanhanajan keikauskakku – nostalgisessa klassikossa maistuu mehevä ananas

1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min

Vanhanajan keikauskakku on monelle lapsuudesta tuttu klassikko. Kakussa hurmaa mehevä karamellisoitu ananas ja retrot cocktailkirsikat.

19.2.2014
Reseptin ainekset
12 annosta
75 g
voita
1 dl
fariinisokeria
280 g
ananasta (renkaita)
10
säilykekirsikkaa
Taikina
200 g
voita
2½ dl
sokeria
2
munaa
2½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kookoshiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Vanhanajan keikauskakku – ohje:

  1. Mittaa voi ja fariinisokeri pyöreään tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta vuoka uuniin ja anna olla, kunnes voi on sulanut.
  2. Levitä sulanut voi ja fariinisokeri tasaisesti kakkuvuoan pohjalle. Asettele päälle valutetut ja kuivatut ananasrenkaat ja cocktailkirsikat.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina hedelmien päälle vuokaan.
  4. Paista keikauskakkua 175 asteessa 30–40 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se loppuvaiheessa foliolla.
  5. Kumoa vanhanajan keikauskakku lämpimänä ja tarjoile huoneenlämpöisenä kahvin kera.

Vinkki!

Vanhanajan keikauskakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä tai juhlapäivän aamuna, jotta se ehtii jäähtyä ja maustua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt