Maku

Toscapiirakka aprikooseilla

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Makea aprikoosipiirakka toscakuorrutteella hivelee makuhermoja juuri sopivasti ja sopii loistavasti tumman kahvin pariksi.
4.33
0
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 kplkananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 0,5 dlmaitoa
  • 180 gvoita (sulatettuna)

Toscakuorrute

  • 80 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 100 gmantelilastuja
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 0,5 dlmaitoa

Lisäksi

  • Aprikooseja 6-8 kappaletta
Tulosta

Valmista pohja, vatkaa munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito sekä sulatettu jäähdytetty voi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa 10-20 minuuttia niin että pinta saa hiukan väriä. Tee sillä välin kuorrute. Sekoita kattilassa ainekset varovasti sekaisin ja kiehauta, muista sekoitella välillä. Ota piirakka uunista, laita päälle siivutetut aprikoosit ja kaada toscakuorrute päälle, pidä piirakkaa uunissa ylemmällä tasolla vielä kymmenisen minuuttia niin että kuorrute saa väriä. 

MITÄ PIDIT?
4.33
Kommentoi »