


Toscapiirakka aprikooseilla
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Makea aprikoosipiirakka toscakuorrutteella hivelee makuhermoja juuri sopivasti ja sopii loistavasti tumman kahvin pariksi.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 kpl
kananmunia
1,5 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
0,5 dl
maitoa
180 g
voita (sulatettuna)
Toscakuorrute
80 g
voita
1 dl
sokeria
100 g
mantelilastuja
1 rkl
vehnäjauhoja
0,5 dl
maitoa
Lisäksi
Aprikooseja 6-8 kappaletta
Valmista pohja, vatkaa munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito sekä sulatettu jäähdytetty voi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa 10-20 minuuttia niin että pinta saa hiukan väriä. Tee sillä välin kuorrute. Sekoita kattilassa ainekset varovasti sekaisin ja kiehauta, muista sekoitella välillä. Ota piirakka uunista, laita päälle siivutetut aprikoosit ja kaada toscakuorrute päälle, pidä piirakkaa uunissa ylemmällä tasolla vielä kymmenisen minuuttia niin että kuorrute saa väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat