Kotivinkki

Tortillavuoka – pinoa tortillaletuista ja mausteisesta kastikkeesta mehevääkin mehevämpi vuokaruoka

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Tortillavuoka on tuhti vaihtoehto perinteisille tortilloille. Helpon vuokaruoan hienous piilee siinä, että reilun kokoisesta satsista riittää isommallekin porukalle ja koko ateria valmistuu kerralla ilman turhia taitteluja.
3.5
0


Ainekset (4 annosta)

Tortillavuoka

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • 1 rklöljyä
  • 1punainen paprika
  • 200 gmaissia
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlmustapippuria
  • ¾ tlsuolaa
  • 5 dlmozzarellajuustoraastetta
  • 6–7täysjyvävehnä- tai maissitortillaa

Lisäksi

  • 2tomaattia
  • 1avokado
  • ½paprika
  • 1 prkranskankermaa
  • 1lime
  • korianteria
Tulosta

Tortillavuoka valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää sipulit ja anna niiden pehmetä.
  2. Kuutioi paprika. Lisää paprikat, maissi, tomaattimurska ja mausteet pannulle. Hauduta kastiketta muutama minuutti.
  3. Kaada voidellun pyöreän uunivuoan pohjalle ensin hieman kastiketta. Nosta päälle tortillalettu. Levitä päälle kastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka samoin vielä 5–6 kerrosta.
  4. Paista tortillavuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  5. Viimeistele vuoka tomaatilla, avokadolla, paprikalla ja korianterilla. Tarjoa lisäksi ranskankermaa ja limeä.
MITÄ PIDIT?
3.5
Kommentoi »