


Tortillavuoka – pinoa tortillaletuista ja mausteisesta kastikkeesta mehevääkin mehevämpi vuokaruoka
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Tortillavuoka on tuhti vaihtoehto perinteisille tortilloille. Helpon vuokaruoan hienous piilee siinä, että reilun kokoisesta satsista riittää isommallekin porukalle ja koko ateria valmistuu kerralla ilman turhia taitteluja.
Reseptin ainekset
4 annosta
Tortillavuoka
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400 g
naudan jauhelihaa
1 rkl
öljyä
1
punainen paprika
200 g
maissia
400 g
tomaattimurskaa
1 tl
chilijauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
mustapippuria
¾ tl
suolaa
5 dl
mozzarellajuustoraastetta
6–7
täysjyvävehnä- tai maissitortillaa
Lisäksi
2
tomaattia
1
avokado
½
paprika
1 prk
ranskankermaa
1
lime
korianteria
Tortillavuoka valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää sipulit ja anna niiden pehmetä.
- Kuutioi paprika. Lisää paprikat, maissi, tomaattimurska ja mausteet pannulle. Hauduta kastiketta muutama minuutti.
- Kaada voidellun pyöreän uunivuoan pohjalle ensin hieman kastiketta. Nosta päälle tortillalettu. Levitä päälle kastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka samoin vielä 5–6 kerrosta.
- Paista tortillavuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Viimeistele vuoka tomaatilla, avokadolla, paprikalla ja korianterilla. Tarjoa lisäksi ranskankermaa ja limeä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat