Maku

Tonttupiparit

25 h 30 min
4
0

Tonttupiparit

Suloiset tonttupiparit sulattavat sydämen! Veikeät tontut syntyvät helposti ylösalaisin käännetyistä sydänpipareista.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlsokeria
  • 3/4 dlsiirappia
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1 kplmunaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa

Kuorrutus

  • 4 dltomusokeria
  • 2 rklvettä
  • 1/6 tlelintarvikeväriä (punainen)

Tee näin

25 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN24 h

Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.

Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.

Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota sydänpiparimuotilla levystä pipareita leivinpaperoidulle pellille.

Paista pipareita 200 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla noin 7 minuuttia.

Sekoita tomusokerin joukkoon vesi. Jaa seos puoliksi. Lisää toiseen puoleen muutamia tippoja punaista karamelliväriä. Sekoita tasaiseksi.

Pursota tontulle lakki punaisella ja silmät ja parta valkoisella kuorrutuksella.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä