Maku

Tonnikalatahnalla täytetyt tuulihatut

1 h 15 min
5
0

Tonnikalatahnalla täytetyt tuulihatut

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 2 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa

Täyte

  • 300 gtonnikalapasteijaa
  • 200 gtuorejuustoa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN25 min

Mittaa vesi ja paloiteltu rasva kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita rivakasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nostele taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille tai pursota siitä pieniä, 1–2 teelusikan kokoisia pallosia leivinpaperoidulle uunipellille. Paista ensimmäiset 10 minuuttia 225 asteessa, alenna uunin lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Sekoita tonnikalapasteija ja tuorejuusto notkeaksi. Varusta pursotinpussi pienellä, pyöreäreikäisellä kärjellä ja lusikoi täyte pussiin. Pistä pursotinkärjellä reikä tuulihatun pohjaan ja pursota tonnikalatahna tuulihattuihin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä