


Tonnikalapiirakka – koska viimeksi söit?
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tonnikalapiirakka hurmaa juustoraasteen mehevöittämällä pohjalla sekä täytteellä, jossa maistuvat tonnikalan lisäksi paprika, kaprikset ja tilli. Poimi helppo resepti!
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
2½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
juustoraastetta (emmental-mozzarella)
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 prk (150 g)
tonnikalaa
1
paprika
½ dl
tilliä
2 rkl
pieniä kapriksia
100 g
juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
2 dl
ruoka- tai kevytkermaa
2
munaa
2 rkl
ketsuppia
½ tl
mustapippuria
⅓ tl
suolaa
⅓ tl
chilijauhetta
Tonnikalapiirakka – ohje:
- Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi. Sekoita juustoraaste seokseen. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille.
- Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Valuta tonnikala ja levitä se piirakkapohjalle. Lisää tilli, paprika, kaprikset ja juustoraaste.
- Sekoita ruokakerma, munat, ketsuppi ja kuivamausteet. Kaada seos vuokaan.
- Paista tonnikalapiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
