Tonnikalapiirakka – koska viimeksi söit?

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Tonnikalapiirakka hurmaa juustoraasteen mehevöittämällä pohjalla sekä täytteellä, jossa maistuvat tonnikalan lisäksi paprika, kaprikset ja tilli. Poimi helppo resepti!
4
1
Julkaistu: 24.1.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 100 g voita tai leivontamargariinia
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dljuustoraastetta (emmental-mozzarella)
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 prk (150 g)tonnikalaa
  • 1paprika
  • ½ dltilliä
  • 2 rkl pieniä kapriksia
  • 100 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
  • 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • 2munaa
  • 2 rklketsuppia
  • ½ tl mustapippuria
  • ⅓ tl suolaa
  • ⅓ tl chilijauhetta
Tulosta

Tonnikalapiirakka leivotaan näin:

  1. Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi. Sekoita juustoraaste seokseen. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Valuta tonnikala ja levitä se piirakkapohjalle. Lisää tilli, paprika, kaprikset ja juustoraaste.
  3. Sekoita ruokakerma, munat, ketsuppi ja kuivamausteet. Kaada seos vuokaan.
  4. Paista tonnikalapiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

1 kommentti