Tonnikalapiirakka – koska viimeksi söit?
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minTonnikalapiirakka hurmaa juustoraasteen mehevöittämällä pohjalla sekä täytteellä, jossa maistuvat tonnikalan lisäksi paprika, kaprikset ja tilli. Poimi helppo resepti!
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.1.2022

Tonnikalapiirakka – koska viimeksi söit?
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 100 g voita tai leivontamargariinia
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 dljuustoraastetta (emmental-mozzarella)
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 prk (150 g)tonnikalaa
- 1paprika
- ½ dltilliä
- 2 rkl pieniä kapriksia
- 100 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
- 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
- 2munaa
- 2 rklketsuppia
- ½ tl mustapippuria
- ⅓ tl suolaa
- ⅓ tl chilijauhetta
Tonnikalapiirakka leivotaan näin:
- Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi. Sekoita juustoraaste seokseen. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille.
- Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Valuta tonnikala ja levitä se piirakkapohjalle. Lisää tilli, paprika, kaprikset ja juustoraaste.
- Sekoita ruokakerma, munat, ketsuppi ja kuivamausteet. Kaada seos vuokaan.
- Paista tonnikalapiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Jauhelihapiirakka – maistuva herkku arki-illan iloksi tai juhlien suloksi!
Meillä kotona

Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
Maku

Quiche Lorraine – kinkkupiiras
Maku

Feta-pinaattipiirakka – huippuherkullinen kasvispiirakka valmistuu näppärästi pellillä
Maku

Kolmen sipulin tarte tatin – herkuttelijan kasvispiirakassa maistuvat karamellisoituneet sipulit ja kaveriksi sekoitettu vuohenjuustomousse
Kotivinkki

Kasvispiirakka – suolaisessa klassikossa on mehevä täyte ja kunnolla makua
Maku

Hittipasta piirakkana! Uunifeta-tomaattipiirakka ihastuttaa mehevyydellään ja ruokaisuudellaan
Maku

Jauheliha-sienipiirakka
Kotivinkki