Kotivinkki

Tonnikalamakaronilaatikko

1 h 20 min
4.4
0

Tonnikalamakaronilaatikko

Tonnikalamakaronilaatikko on mainio arkiruoka ja kivaa vaihtelua perinteiselle jauhelihaversiolle.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gmakaronia (5 dl)
  • 1 tlsuolaa
  • vettä
  • 2keskikokoista sipulia
  • 2 prktillimaustettua tonnikalaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlvalkopippuria
  • 1 ½ tlpaprikajauhetta
  • 2kananmunaa
  • 6 dlmaitoa
  • 2 dlporkkanaraastetta

Pinnalle

  • juustoraastetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lähes kypsät makaronit lävikköön.
 

2. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista  sipulit paistinpannulla ja mausta. Sekoita tonnikala sipuliseokseen. Lisää tonnikala-sipuliseokseen myös porkkanaraaste.

3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito. Kaada tonnikala-makaroniseos voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan munamaito. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Voit myös sekoittaa juustoraastetta makaronien joukkoon.
 

4. Paista tonnikalamakaronilaatikkoa uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Laatikko on valmis, kun munamaito on täysin hyytynyt. Tarjoa tonnikalamakaronilaatikko salaatin ja ketsupin kera.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä