


Tonnikalamakaronilaatikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Tonnikalamakaronilaatikko on mainio arkiruoka ja kivaa vaihtelua perinteiselle jauhelihaversiolle.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
makaronia (5 dl)
1 tl
suolaa
vettä
2
keskikokoista sipulia
2 prk
tillimaustettua tonnikalaa
1 tl
suolaa
½ tl
valkopippuria
1 ½ tl
paprikajauhetta
2
kananmunaa
6 dl
maitoa
2 dl
porkkanaraastetta
Pinnalle
juustoraastetta
Tonnikalamakaronilaatikko – ohje:
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lähes kypsät makaronit lävikköön.
- Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista sipulit paistinpannulla ja mausta. Sekoita tonnikala sipuliseokseen. Lisää tonnikala-sipuliseokseen myös porkkanaraaste.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito. Kaada tonnikala-makaroniseos voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan munamaito. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Voit myös sekoittaa juustoraastetta makaronien joukkoon.
- Paista tonnikalamakaronilaatikkoa uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Laatikko on valmis, kun munamaito on täysin hyytynyt. Tarjoa tonnikalamakaronilaatikko salaatin ja ketsupin kera.
Vinkki!
Ota talteen myös herkullinen perinteisen makaronilaatikon resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat