4,2(6)
Tomaattimurska – se täydellinen kastike pizzalle, pastalle tai tomaattikeiton pohjaksi
gluteeniton
vegaani
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Tomaattimurska on helppo tehdä itse. Tee murska perusohjeen mukaan tai mausta valkosipulilla, chilillä tai yrteillä. Mehukas tomaattimurska toimii pastan tai pizzan kastikkeena ja jalostuu herkulliseksi tomaattikeitoksi kerman kanssa.
Julkaistu 31.8.2021
Kotivinkki
Reseptin ainekset Noin 1 litra
Noin 2 kgkypsiä tomaatteja
2isoa sipulia
1 rkloliiviöljyä
1 rklsokeria
1½ tlsuolaa
1 rklvalkoviinietikkaa

Tomaattimurska valmistuu näin:

  1. Poista tomaateista kannat ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit.
  2. Lorauta kattilaan oliiviöljyä, ja paista sipuleita ja tomaatteja pari minuuttia. Lisää sokeri, suola ja etikka ja keitä murskaa keskilämmöllä, ilman kantta noin puoli tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  3. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta murska sauvasekoittimella. Joukkoon saa jäädä sattumia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja pakkaa murska puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä. Valmis tomaattimurska säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa, pakastettuna kauemmin.

Vinkki!

Halutessasi voit kaltata tomaatit eli kuoria ne kastamalla kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Murskaa ei tarvitse välttämättä silloin soseuttaa.

Kommentoi »