


Tomaattimurska – se täydellinen kastike pizzalle, pastalle tai tomaattikeiton pohjaksi
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Tomaattimurska on helppo tehdä itse. Tee murska perusohjeen mukaan tai mausta valkosipulilla, chilillä tai yrteillä. Mehukas tomaattimurska toimii pastan tai pizzan kastikkeena ja jalostuu herkulliseksi tomaattikeitoksi kerman kanssa.
Reseptin ainekset
Noin 1 litra
Noin 2 kg
kypsiä tomaatteja
2
isoa sipulia
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sokeria
1½ tl
suolaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
Tomaattimurska valmistuu näin:
- Poista tomaateista kannat ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit.
- Lorauta kattilaan oliiviöljyä, ja paista sipuleita ja tomaatteja pari minuuttia. Lisää sokeri, suola ja etikka ja keitä murskaa keskilämmöllä, ilman kantta noin puoli tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta murska sauvasekoittimella. Joukkoon saa jäädä sattumia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja pakkaa murska puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä. Valmis tomaattimurska säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa, pakastettuna kauemmin.
Vinkki!
Halutessasi voit kaltata tomaatit eli kuoria ne kastamalla kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Murskaa ei tarvitse välttämättä silloin soseuttaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat