Maku

Tomaattimarmeladi – tarjoa makea hillo juustojen kanssa tai sujauta voileipäkakun väliin

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Tomaattimarmeladi on täydellinen vastapari suolaisille tarjottaville. Cayennepippuri ja savupaprikajauhe tuovat makeaan hilloon sopivasti mausteisuutta.
GL
VE
0
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (10 annosta)

  • 450 gtomaatteja
  • 1punasipuli
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlsinapinsiemeniä jauhettuna
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlcayennepippuria
  • 150 ghillosokeria
Tulosta

Tomaattimarmeladi valmistetaan näin:

  1. Kalttaa tomaatit. Tee kuoriin ristiviillot kannattomaan päähän ja upota tomaatit kiehuvaan veteen minuutiksi. Kaada vesi pois. Kuori tomaatit ja poista kannat.
  2. Silppua sipuli ja laita tomaattien kanssa kattilaan. Lisää mausteet mutta ei sokeria.
  3. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Kaada marmeladi lämmitettyihin lasipurkkeihin ja jäähdytä.

Vinkki!

Tomaattimarmeladi sopii hyvin juustojen ja keksien kaveriksi tai BLT-voileipäkakun täytteeksi.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »