Tomaattimarmeladi – tarjoa makea hillo juustojen kanssa tai sujauta voileipäkakun väliin
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Tomaattimarmeladi on täydellinen vastapari suolaisille tarjottaville. Cayennepippuri ja savupaprikajauhe tuovat makeaan hilloon sopivasti mausteisuutta.
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.4.2020

Tomaattimarmeladi – tarjoa makea hillo juustojen kanssa tai sujauta voileipäkakun väliin
Ainekset (10 annosta)
- 450 gtomaatteja
- 1punasipuli
- 1 tlsuolaa
- 1 tlsavupaprikajauhetta
- ½ tlsinapinsiemeniä jauhettuna
- ¼ tlmustapippuria
- ¼ tlcayennepippuria
- 150 ghillosokeria
Tomaattimarmeladi valmistetaan näin:
- Kalttaa tomaatit. Tee kuoriin ristiviillot kannattomaan päähän ja upota tomaatit kiehuvaan veteen minuutiksi. Kaada vesi pois. Kuori tomaatit ja poista kannat.
- Silppua sipuli ja laita tomaattien kanssa kattilaan. Lisää mausteet mutta ei sokeria.
- Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kaada marmeladi lämmitettyihin lasipurkkeihin ja jäähdytä.
Vinkki!
Tomaattimarmeladi sopii hyvin juustojen ja keksien kaveriksi tai BLT-voileipäkakun täytteeksi.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0