3,7(10)
BLT-voileipäkakku – klassikkoleivän makumaailma ihastuttaa nyt suolaisen kakun muodossa
25 h 10 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 24 h 10 min
BLT-voileipäkakku on klassikko jo syntyessään! Voileipäkakun kerrosten välistä löytyy pekoni- ja tomaattitäytettä. Kirsikkatomaatit, salaatti ja pekoni täydentävät koristelut.
Julkaistu 26.6.2019
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
9vaaleaa paahtoleipä viipaletta
Tomaattimarmeladi
450 gtomaatteja
1punasipuli
1 tlsuolaa
1 tlsavupaprikajauhetta
½ tlsinapinsiemeniä jauhettuna
¼ tlmustapippuria
¼ tlcayennepippuria
150 ghillosokeria
Tomaattitäyte
100 gtomaattimarmeladia
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
Pekonitäyte
170 gpekonia
150 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 rklruohosipulia hienonnettuna
¼ tlmustapippuria
Kostutus ja koristelu
¼ dlmaitoa
1 dlmajoneesia
150 gmaustamatonta tuorejuustoa
paahdettua sipulia
salaattia
kirsikkatomaatteja
pekonia

BLT-voileipäkakku – ohje:

  1. Valmista tomaattitäytettä varten tomaattimarmeladi. Kalttaa tomaatit. Tee kuoriin ristiviillot kannattomaan päähän ja upota tomaatit kiehuvaan veteen minuutiksi. Kaada vesi pois. Kuori tomaatit ja poista kannat. Silppua sipuli ja laita tomaattien kanssa kattilaan. Lisää mausteet, mutta ei sokeria. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää hillosokeri ja keitä vielä toiset 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada marmeladi lämmitettyihin lasipurhheihin ja jäähdytä.
  2. Sekoita tomaattitäyte tomaattimarmeladista ja tuorejuustosta. Paista, hienonna ja jäähdytä pekoni. Lisää pekonit tuorejuuston ja ruohosipulin sekaan.
  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Nosta 3 leipää tuorekelmulla vuorattuun leipävuokaan. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä päälle tomaattitäyte. Lisää kerros leipiä, kostuta ja levitä pekonitäyte. Lisää kolmas kerros leipiä ja kostuta. Peitä tiiviisti tuorekelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  4. Sekoita majoneesi ja tuorejuusto ja sivele kakun päälle. Koristele kakku omalla tyylillä.

Vinkki!

Säilytä ylimääräinen tomaattimarmeladi jääkaapissa. Marmeladi sopii hyvin myös juustojen tai keksien kaveriksi.

Kommentoi »