Maku

BLT-voileipäkakku – klassikkoleivän makumaailma ihastuttaa nyt suolaisen kakun muodossa

25 h 10 min
0
0

BLT-voileipäkakku on klassikko jo syntyessään! Voileipäkakun kerrosten välistä löytyy pekoni- ja tomaattitäytettä. Kirsikkatomaatit, salaatti ja pekoni täydentävät koristelut.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

  • 9vaaleaa paahtoleipä viipaletta

Tomaattimarmeladi

  • 450 gtomaatteja
  • 1punasipuli
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlsinapinsiemeniä jauhettuna
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlcayennepippuria
  • 150 ghillosokeria

Tomaattitäyte

  • 100 gtomaattimarmeladia
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa

Pekonitäyte

  • 170 gpekonia
  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rklruohosipulia hienonnettuna
  • ¼ tlmustapippuria

Kostutus ja koristelu

  • ¼ dlmaitoa
  • 1 dlmajoneesia
  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • paahdettua sipulia
  • salaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • pekonia

Tee näin

25 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h 10 min

BLT-voileipäkakku valmistuu näin:

  1. Valmista tomaattitäytettä varten tomaattimarmeladi. Kalttaa tomaatit. Tee kuoriin ristiviillot kannattomaan päähän ja upota tomaatit kiehuvaan veteen minuutiksi. Kaada vesi pois. Kuori tomaatit ja poista kannat. Silppua sipuli ja laita tomaattien kanssa kattilaan. Lisää mausteet, mutta ei sokeria. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää hillosokeri ja keitä vielä toiset 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada marmeladi lämmitettyihin lasipurhheihin ja jäähdytä.
  2. Sekoita tomaattitäyte tomaattimarmeladista ja tuorejuustosta. Paista, hienonna ja jäähdytä pekoni. Lisää pekonit tuorejuuston ja ruohosipulin sekaan.
  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Nosta 3 leipää tuorekelmulla vuorattuun leipävuokaan. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä päälle tomaattitäyte. Lisää kerros leipiä, kostuta ja levitä pekonitäyte. Lisää kolmas kerros leipiä ja kostuta. Peitä tiiviisti tuorekelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  4. Sekoita majoneesi ja tuorejuusto ja sivele kakun päälle. Koristele kakku omalla tyylillä.

Vinkki!

Säilytä ylimääräinen tomaattimarmeladi jääkaapissa. Marmeladi sopii hyvin myös juustojen tai keksien kaveriksi.

MITÄ PIDIT?
0