Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tomaatti-mozzarellarisotto

30 min

Täyteläisen tomaattirisoton kruunaa päälle revitty puhvelinmozzarella, basilikaöljy ja paahdetut pinjansiemenet.

10.1.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
risottoriisiä
4 dl
kasvislientä
3,7 dl
paseerattua tomaattia
70 g
tomaattipyreetä
1 rkl
oliiviöljyä
1,5 dl
raastettua parmesaania
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa (tai oman maun mukaan)
Basilikaöljy
1 rku
tuoretta basilikaa
1 rkl
oliiviöljyä
0,5 tl
suolaa
Pinnalle
1 kpl
puhvelinmozzarella
tuoretta basilikaa
basilikaöljyä
paahdettuja pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä

Tomaatti-mozzarellarisotto – ohje:

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisiä hetki miedolla lämmöllä. Varo ruskistamasta.
  2. Ala lisätä kasvislientä ja paseerattua tomaattia vuorotellen noin desilitra kerrallaan. Hämmennä riisiä jatkuvasti keittämisen aikana. Riisit ovat kypsyneet, kun ne ovat imeneet kaiken liemen ja ovat samettisen pehmeitä.
  3. Lisää vielä tomaattipyre ja raastettu parmesaani.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Yhdistä basilikaöljyn ainekset keskenään ja surauta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
  6. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Varo ruskistamasta.
  7. Revi käsin yksi pallo puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa lämpimän tomaattirisoton pinnalle. Ripottele myös basilikaöljyä ja paahdettuja pinjansiemeniä.
  8. Tarjoile välittömästi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt