


Tomaatti-mozzarellarisotto
30 min
Täyteläisen tomaattirisoton kruunaa päälle revitty puhvelinmozzarella, basilikaöljy ja paahdetut pinjansiemenet.
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
risottoriisiä
4 dl
kasvislientä
3,7 dl
paseerattua tomaattia
70 g
tomaattipyreetä
1 rkl
oliiviöljyä
1,5 dl
raastettua parmesaania
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa (tai oman maun mukaan)
Basilikaöljy
1 rku
tuoretta basilikaa
1 rkl
oliiviöljyä
0,5 tl
suolaa
Pinnalle
1 kpl
puhvelinmozzarella
tuoretta basilikaa
basilikaöljyä
paahdettuja pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä
Tomaatti-mozzarellarisotto – ohje:
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisiä hetki miedolla lämmöllä. Varo ruskistamasta.
- Ala lisätä kasvislientä ja paseerattua tomaattia vuorotellen noin desilitra kerrallaan. Hämmennä riisiä jatkuvasti keittämisen aikana. Riisit ovat kypsyneet, kun ne ovat imeneet kaiken liemen ja ovat samettisen pehmeitä.
- Lisää vielä tomaattipyre ja raastettu parmesaani.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Yhdistä basilikaöljyn ainekset keskenään ja surauta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
- Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Varo ruskistamasta.
- Revi käsin yksi pallo puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa lämpimän tomaattirisoton pinnalle. Ripottele myös basilikaöljyä ja paahdettuja pinjansiemeniä.
- Tarjoile välittömästi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat