Maku

Tomaatti-mozzarellarisotto

30 min
0
0

Tomaatti-mozzarellarisotto

Täyteläisen tomaattirisoton kruunaa päälle revitty puhvelinmozzarella, basilikaöljy ja paahdetut pinjansiemenet.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 grisottoriisiä
  • 4 dlkasvislientä
  • 3,7 dlpaseerattua tomaattia
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1,5 dlraastettua parmesaania
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa (tai oman maun mukaan)

Basilikaöljy

  • 1 kplruukku tuoretta basilikaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 0,5 tlsuolaa

Pinnalle

  • 1 kplpuhvelinmozzarella
  • tuoretta basilikaa
  • basilikaöljyä
  • paahdettuja pinjansiemeniä
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisiä hetki miedolla lämmöllä. Varo ruskistamasta.

Ala lisätä kasvislientä ja paseerattua tomaattia vuorotellen noin desilitra kerrallaan. Hämmennä riisiä jatkuvasti keittämisen aikana. Riisit ovat kypsyneet, kun ne ovat imeneet kaiken liemen ja ovat samettisen pehmeitä.

Lisää vielä tomaattipyre ja raastettu parmesaani.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Yhdistä basilikaöljyn ainekset keskenään ja surauta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla.

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Varo ruskistamasta.

Revi käsikn yksi pallo puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa lämpimän tomaattirisoton pinnalle. Ripottele myös basilikaölyä ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Tarjoile välittömästi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä