Kotivinkki

Tomaatti-mozzarellapiirakka – rapean pohjan täytteenä ihastuttaa raikas salaatti

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Tomaatti-mozzarellapiirakan täyttessä on reilusti tomaattia, basilikaa sekä tietenkin mozzarellaa. Voit paistaa pohjan hyvissä ajoin, mutta kun täytät sen vasta juuri ennen tarjoamista, pohja pysyy rapeana.
KA
MU
4
2


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gkylmää voita
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlmantelijauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkljääkylmää vettä

Täyte

  • 250 gricotta-juustoa
  • 1 rkl (85 g)tuorepestoa
  • 1 rsversosekoitusta (Mimis)
  • ½ rkubasilikan lehtiä
  • 250 gkirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
  • 250 gminimozzarellapalloja
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Tomaatti-mozzarellapiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi voi, vehnäjauhot, mantelijauhe ja suola kulhossa. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
  2. Voitele vuoka (Ø 24 cm). Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
  4. Sekoita ricotta ja pesto kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle.
  5. Täytä pohja versoilla tai salaatilla, basilikalla, tomaateilla ja mozzarellapalloilla. Rouhi pinnalle mustapippuria.
MITÄ PIDIT?
4
2 kommenttia