Kotivinkki

Tomaatti-mozzarellapiirakka – rapean pohjan täytteenä ihastuttaa raikas salaatti

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Tomaatti-mozzarellapiirakan täyttessä on reilusti tomaattia, basilikaa sekä tietenkin mozzarellaa. Voit paistaa pohjan hyvissä ajoin, mutta kun täytät sen vasta juuri ennen tarjoamista, pohja pysyy rapeana.
KA
MU
3.88
1
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gkylmää voita
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlmantelijauhetta
  • 2 rkljääkylmää vettä

Täyte

  • 250 gricotta-juustoa
  • 1 rkl (85 g)tuorepestoa
  • 1 rsversosekoitusta (Mimis)
  • ½ rkubasilikan lehtiä
  • 250 gkirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
  • 250 gminimozzarellapalloja
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Tomaatti-mozzarellapiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi voi, vehnäjauhot ja mantelijauhe kulhossa. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
  2. Painele taikina voidellun vuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
  4. Sekoita ricotta ja pesto kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle.
  5. Täytä pohja versoilla tai salaatilla, basilikalla, tomaateilla ja mozzarellapalloilla. Rouhi pinnalle mustapippuria.
MITÄ PIDIT?
3.88