


Tomaatti-mozzarellapiirakka – rapean pohjan täytteenä ihastuttaa raikas salaatti
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tomaatti-mozzarellapiirakka täytetään reilulla määrällä tomaattia, basilikaa ja tietenkin mozzarellaa. Voit paistaa pohjan hyvissä ajoin, mutta kun täytät sen vasta juuri ennen tarjoamista, pohja pysyy rapeana.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
150 g
kylmää voita
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
mantelijauhetta
½ tl
suolaa
2 rkl
jääkylmää vettä
Täyte
250 g
ricotta-juustoa
1 rkl (85 g)
tuorepestoa
1 rs
versosekoitusta (Mimis)
½ rku
basilikan lehtiä
250 g
kirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
250 g
minimozzarellapalloja
½ tl
mustapippuria
Tomaatti-mozzarellapiirakka – ohje:
- Nypi voi, vehnäjauhot, mantelijauhe ja suola kulhossa. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
- Voitele vuoka (Ø 24 cm). Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
- Sekoita ricotta ja pesto kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle.
- Täytä pohja versoilla tai salaatilla, basilikalla, tomaateilla ja mozzarellapalloilla. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat