Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tofukinkku sinappihunnulla – joulupöydän vegaaninen herkku, jonka maku syvenee yön yli

1 h 10 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 35 min

Tofukinkku maistuu uunijuuresten ja jouluisten salaattien kanssa. Tofukinkun maku paranee säilytyksessä, joten voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä. Viimeistele sinappihunnulla sekä neilikoilla juuri ennen tarjoilua.

12.12.2024
Reseptin ainekset
6 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1½ rkl
rypsiöljyä
1 tl
punaviinietikkaa
2 pkt (à 300 g)
kylmäsavulla maustettua tofua (esim. Jalotofu)
1 dl
(ruis)korppujauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
sokeria
2 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
timjamia
¼ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Kuorrutus
½ dl
sinappia (vegaanista)
½ dl
(ruis)korppujauhoja
20
kokonaista neilikkaa

Tofukinkku sinappihunnulla – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 0,5 rkl rypsiöljyä pannulla ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää punaviinietikka ja anna sihahtaa. Siirrä pannu pois liedeltä.
  2. Valuta tofut ja murustele ne kulhoon. Lisää loppu rypsiöljy ja kaikki muut aineet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  3. Muotoile massasta soikea pallo ja laita leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota tofukinkku uunista ja voitele pinta sinapilla. Levitä korppujauhot päälle ja tee halutessasi pintaan ristiviillot. Koristele neilikoilla. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna tofukinkun jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt