


Tofukinkku sinappihunnulla – joulupöydän vegaaninen herkku, jonka maku syvenee yön yli
1 h 10 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 35 min
Tofukinkku maistuu uunijuuresten ja jouluisten salaattien kanssa. Tofukinkun maku paranee säilytyksessä, joten voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä. Viimeistele sinappihunnulla sekä neilikoilla juuri ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
6 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1½ rkl
rypsiöljyä
1 tl
punaviinietikkaa
2 pkt (à 300 g)
kylmäsavulla maustettua tofua (esim. Jalotofu)
1 dl
(ruis)korppujauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
sokeria
2 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
timjamia
¼ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Kuorrutus
½ dl
sinappia (vegaanista)
½ dl
(ruis)korppujauhoja
20
kokonaista neilikkaa
Tofukinkku sinappihunnulla – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 0,5 rkl rypsiöljyä pannulla ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää punaviinietikka ja anna sihahtaa. Siirrä pannu pois liedeltä.
- Valuta tofut ja murustele ne kulhoon. Lisää loppu rypsiöljy ja kaikki muut aineet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Muotoile massasta soikea pallo ja laita leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota tofukinkku uunista ja voitele pinta sinapilla. Levitä korppujauhot päälle ja tee halutessasi pintaan ristiviillot. Koristele neilikoilla. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna tofukinkun jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat