


Kaalikeiton uudet kujeet! Korealainen kaali-tofukeitto on uusi, mausteinen soppasuosikkisi
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Korealainen kaali-tofukeitto saa mukavaa suutuntumaa kiinankaalista ja riisinuudeleista sekä lämpöä inkivääristä, chilitahnasta ja kimchistä. Pehmeä tofu tasoittaa aavistuksen tulista lientä sopivasti.
Reseptin ainekset
4 annosta
3
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
inkivääriä (raastettuna)
4 dl
kiinankaalia (suikaleina)
1 rkl
öljyä
1 tl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
tomaattipyreetä
1,2 l
kasvislientä
1 dl
kimchiä (esim. Yutaka)
1 rkl
soijaa
Lisäksi
4
keitettyä munaa
100 g
riisinuudeleita
200 g
silken-tofua
Korealainen kaali-tofukeitto – ohje:
- Hienonna kevätsipulit. Säästä sipulin vihreä osa keiton pinnalle. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Leikkaa kiinankaali suikaleiksi. Paista kasviksia ja inkivääriä pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää chilitahna ja tomaattipyree ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kimchi. Anna keiton kypsyä hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Mausta soijalla.
- Keitä munat koviksi noin 7–8 minuuttia, kuori ja puolita. Keitä nuudelit kypsiksi suolalla maistetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa tofu kuutioiksi. Jaa nuudelit ja tofu lautasille ja kauho kuumaa keittoa päälle. asettele munanpuolikkaat ja kevätsipulia keittoannosten pinnalle.
Vinkki!
Saat keitosta vegaanisen, kun jätät pinnalle tulevat kananmunat pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat