Kotivinkki

Kaalikeiton uudet kujeet! Korealainen kaali-tofukeitto on uusi, mausteinen soppasuosikkisi

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Korealainen kaali-tofukeitto saa mukavaa suutuntumaa kiinankaalista ja riisinuudeleista sekä lämpöä inkivääristä, chilitahnasta ja kimchistä. Pehmeä tofu tasoittaa aavistuksen tulista lientä sopivasti.
MA
0
0
Julkaistu: 27.9.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 3kevätsipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklinkivääriä (raastettuna)
  • 4 dlkiinankaalia (suikaleina)
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlgochujang-chilitahnaa
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1,2 lkasvislientä
  • 1 dlkimchiä (esim. Yutaka)
  • 1 rklsoijaa

Lisäksi

  • 4keitettyä munaa
  • 100 griisinuudeleita
  • 200 gsilken-tofua
Tulosta

Korealainen kaali-tofukeitto valmistuu näin:

  1. Hienonna kevätsipulit. Säästä sipulin vihreä osa keiton pinnalle. Hienonna valko­sipulinkynnet ja raasta inkivääri. Leikkaa kiinankaali suikaleiksi. Paista kasviksia ja inkivääriä pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää chilitahna ja tomaattipyree ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kimchi. Anna keiton kypsyä hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Mausta soijalla.
  2. Keitä munat koviksi noin 7–8 minuuttia, kuori ja puolita. Keitä nuudelit kypsiksi suolalla maistetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Leikkaa tofu kuutioiksi. Jaa nuudelit ja tofu lautasille ja kauho kuumaa keittoa päälle. asettele munanpuolikkaat ja kevätsipulia keittoannosten pinnalle.

Vinkki!

Saat keitosta vegaanisen, kun jätät pinnalle tulevat kanan­munat pois.

Kommentoi »