Tofu katsu curry Elina Innasen ohjeella – testaa vegaaniruokavaikuttajan hurmaavan rapea tofu ja maukas currykastike!
40 min
Katsu curry on japanilainen arkiruoka, joka syntyy vegaanisena rapealla tofulla. Ohjeen on tehnyt Chocochili-blogista tunnettu vegaaniruokavaikuttaja Elina Innanen. ”Leivitän tofun mieluiten japanilaisilla pankojauhoilla, joista tulee erityisen rapea kuorrute. Pankojauhoja löytyy tavallisista ruokakaupoista, useimmiten aasialaisten elintarvikkeiden hyllystä”, Elina kertoo.
Reseptin ainekset
4
Rapea tofu
2 pkt
maustamatonta kiinteää tofua (á noin 250 g)
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
vettä
1 tl
sipulijauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
½ tl
suolaa
3 dl
pankojauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
Currykastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2 rkl
curryjauhetta
1 tl
kurkumaa
3 rkl
rypsiöljyä
1½ rkl
vehnäjauhoja
3½ dl
vettä
2 dl
kaurakermaa tai kookosmaitoa
1 rkl
kasvisfondia
1 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
2 dl
riisiä
(tuoretta korianteria)
- Tee ensin currykastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
- Paista currya ja kurkumaa hetki öljyssä kattilan tai paistokasarin pohjalla. Lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota, kunnes sipuli alkaa olla läpikuultavaa. Ripottele vehnäjauho kasvisten päälle. Lisää vesi vähitellen koko ajan sekoittaen. Kaada kattilaan vielä kaurakerma tai kookosmaito ja mausta kasvisfondilla ja soijakastikkeella. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta kastike sauvasekoittimella tai blenderissä.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista tofu sillä välin, kun kastike ja riisi kiehuvat. Halkaise tofupalat pitkittäin niin, että saat yhteensä neljä paksua viipaletta. Painele tofuviipaleet kevyesti kuivaksi talouspaperin tai keittiöpyyhkeen avulla.
- Sekoita laakeassa astiassa vehnäjauhot, vesi, sipulijauhe, valkosipulijauhe ja suola. Lisää vettä tarvittaessa. Seoksen tulisi muistuttaa paksuudeltaan lettutaikinaa. Mittaa pankojauhot toiseen laakeaan astiaan. Pyörittele tofupalat ensin vehnäjauhoseoksessa ja vielä pankojauhoissa. Paista tofut runsaassa öljyssä kullanruskeiksi ja nosta pannulta hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Leikkaa tofuviipaleet terävällä veitsellä.
- Tarjoa rapea tofu ja currykastike riisin kanssa. Koristele annokset halutessasi tuoreella korianterilla.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat