


Helpot toffeeomenat täytetään kermakaramelleilla – ihana herkku valmistuu näppärästi uunissa!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Uuniomenat puhkeavat kukkaan, kun lohkot aukeavat uunissa kypsyessään. Keskeltä löytyy pehmeä toffeesydän. Tarjoa toffeeomenat vaniljajäätelön kanssa!
Reseptin ainekset
4 annosta
4
kotimaista omenaa
8
pehmeää toffeekarkkia (Omar)
25 g
voita
2 rkl
fariinisokeria
1 tl
kanelia
Lisäksi
vaniljajäätelöä
Toffeeomenat – ohje:
- Sulata voi. Sekoita sokeri ja kaneli voisulaan.
- Leikkaa omenan yläosasta viipale pois. Kaavi omenan siemenkota pois meloniraudalla tai pikkulusikalla niin, että pohja pysyy ehjänä.
- Käännä omena leikkuulaudalle leikkuupuoli alaspäin ja leikkaa omena 8 sektoriin, niin että omena pysyy keskeltä koossa.
- Laita omenat pieneen uunivuokaan. Täytä omenoiden kolot toffeella ja lusikoi päälle voiseosta.
- Paista 200 asteessa, kunnes omenat ovat kypsiä, noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpiminä jäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat