


Tilli-fetadippi ja chilikurkut – vaahdotetusta fetasta syntyy mainio dippi satokauden kasviksille
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kesän helpoin suolapala valmistuu vaahdotetusta fetajuustosta, tillistä ja avomaankurkuista. Testaa kurkkujen lisäksi dippaukseen uuden sadon porkkanoita ja retiisejä ihan sellaisinaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
turkkilaista jogurttia
150 g
fetaa
1
ruukku tilliä
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
mantelilastuja
Mausteiset kurkut
4
avomaan kurkkua
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rapeaa chiliöljyä
Tilli-fetadippi ja chilikurkut – ohje:
- Pese ja leikkaa kurkut kapeiksi, pitkiksi veneiksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna maustua noin puoli tuntia.
- Mittaa jogurtti, feta, tilli ja sitruunanmehu tehosekoittimeen ja anna käydä kunnes lopputuloksena on sileä, vaaleanvihreä tahna.
- Paahda mantelilastuja kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti.
- Huuhtele kurkut kylmällä vedellä siivilässä. Valuta huolellisesti. Kääntele joukkoon chiliöljy.
- Lusikoi dippi tarjoilukulhoon. Ripottele mantelilastut pinnalle ja nauti kurkkujen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat