Thaimummon lihapullat

40 min
4
3

Thaimummon lihapullat

LA
MA
3
4
Thaimummon lihapullat osoittavat, kuinka hyvin thaimausteet sopivat myös jauheliharuokiin. Suosittelemme!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 2 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 1 tlchilirouhetta
  • 2 rklosterikastiketta
  • 2 rklmaapähkinäöljyä
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rklsitruunamehua

Kastike

  • 1 1/2 dlosterikastiketta
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlriisiviinietikkaa
  • 1/2 dllimettimehua

Lisäksi

  • Lisäksi: nuudeleita, seesaminsiemeniä ja salaattia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Thaimummon lihapullat valmistuvat näin:

Nosta jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki taikinan ainekset, myös mausteet.

Pyörittele massa lihapulliksi.

Paista pullat öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja läpikypsiä. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää lihapullat myös 200-asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia.

Thaimummon lihapullien kypsyessä mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan. Anna kiehahtaa sekoitellen, kunnes sokeri on liennut. Pidä lämpimänä miedolla lämmöllä, kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Tarjoa thaimummon lihapullien ja kastikkeen kanssa lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsennettyjä nuudeleita ja salaattia.

Seesaminsiemenet viimeistelevät lihapulla-annoksen.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä