


Thaimummon lihapullat
40 min
Thaimummon lihapullat osoittavat, kuinka hyvin thaimausteet sopivat myös jauheliharuokiin. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
5 annosta
600 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 kpl
munaa
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
2 kpl
kevätsipulia (hienonnettuna)
1 rkl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
1 tl
chilirouhetta
2 rkl
osterikastiketta
2 rkl
maapähkinäöljyä
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
sitruunamehua
Kastike
1 1/2 dl
osterikastiketta
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
tuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
1/2 dl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
limettimehua
Lisäksi
Lisäksi: nuudeleita, seesaminsiemeniä ja salaattia
Thaimummon lihapullat – ohje:
- Nosta jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki taikinan ainekset, myös mausteet.
- Pyörittele massa lihapulliksi.
- Paista pullat öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja läpikypsiä. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää lihapullat myös 200-asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia.
- Thaimummon lihapullien kypsyessä mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan. Anna kiehahtaa sekoitellen, kunnes sokeri on liennut. Pidä lämpimänä miedolla lämmöllä, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
- Tarjoa thaimummon lihapullien ja kastikkeen kanssa lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsennettyjä nuudeleita ja salaattia.
Vinkki!
Seesaminsiemenet viimeistelevät lihapulla-annoksen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat