Maku

Thaimummon lihapullat

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Thaimummon lihapullat osoittavat, kuinka hyvin thaimausteet sopivat myös jauheliharuokiin. Suosittelemme!
LA
MA
4.2
3
Julkaistu 6.10.2014


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 2 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 1 tlchilirouhetta
  • 2 rklosterikastiketta
  • 2 rklmaapähkinäöljyä
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rklsitruunamehua

Kastike

  • 1 1/2 dlosterikastiketta
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlriisiviinietikkaa
  • 1/2 dllimettimehua

Lisäksi

  • Lisäksi: nuudeleita, seesaminsiemeniä ja salaattia
Tulosta

Thaimummon lihapullat – ohje:

  1. Nosta jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki taikinan ainekset, myös mausteet.
  2. Pyörittele massa lihapulliksi.
  3. Paista pullat öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja läpikypsiä. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää lihapullat myös 200-asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia.
  4. Thaimummon lihapullien kypsyessä mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan. Anna kiehahtaa sekoitellen, kunnes sokeri on liennut. Pidä lämpimänä miedolla lämmöllä, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  5. Tarjoa thaimummon lihapullien ja kastikkeen kanssa lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsennettyjä nuudeleita ja salaattia.

Vinkki!

Seesaminsiemenet viimeistelevät lihapulla-annoksen.

3 kommenttia