Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Thaimummon lihapullat

40 min

Thaimummon lihapullat osoittavat, kuinka hyvin thaimausteet sopivat myös jauheliharuokiin. Suosittelemme!

6.10.2014
Reseptin ainekset
5 annosta
600 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 kpl
munaa
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
2 kpl
kevätsipulia (hienonnettuna)
1 rkl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
1 tl
chilirouhetta
2 rkl
osterikastiketta
2 rkl
maapähkinäöljyä
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
sitruunamehua
Kastike
1 1/2 dl
osterikastiketta
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
tuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
1/2 dl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
limettimehua
Lisäksi
Lisäksi: nuudeleita, seesaminsiemeniä ja salaattia

Thaimummon lihapullat – ohje:

  1. Nosta jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki taikinan ainekset, myös mausteet.
  2. Pyörittele massa lihapulliksi.
  3. Paista pullat öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja läpikypsiä. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää lihapullat myös 200-asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia.
  4. Thaimummon lihapullien kypsyessä mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan. Anna kiehahtaa sekoitellen, kunnes sokeri on liennut. Pidä lämpimänä miedolla lämmöllä, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  5. Tarjoa thaimummon lihapullien ja kastikkeen kanssa lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsennettyjä nuudeleita ja salaattia.

Vinkki!

Seesaminsiemenet viimeistelevät lihapulla-annoksen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt