Thaimummon lihapullat
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Thaimummon lihapullat osoittavat, kuinka hyvin thaimausteet sopivat myös jauheliharuokiin. Suosittelemme!
LA
MA
4.2
Kuvat
Julkaistu 6.10.2014

Thaimummon lihapullat
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 1 kplmunaa
- 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
- 2 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
- 1 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)
- 1 tlchilirouhetta
- 2 rklosterikastiketta
- 2 rklmaapähkinäöljyä
- 1 rklkalakastiketta
- 1 rklsitruunamehua
Kastike
- 1 1/2 dlosterikastiketta
- 1 dlfariinisokeria
- 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
- 1/2 dlriisiviinietikkaa
- 1/2 dllimettimehua
Lisäksi
- Lisäksi: nuudeleita, seesaminsiemeniä ja salaattia
Thaimummon lihapullat – ohje:
- Nosta jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki taikinan ainekset, myös mausteet.
- Pyörittele massa lihapulliksi.
- Paista pullat öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja läpikypsiä. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää lihapullat myös 200-asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia.
- Thaimummon lihapullien kypsyessä mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan. Anna kiehahtaa sekoitellen, kunnes sokeri on liennut. Pidä lämpimänä miedolla lämmöllä, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
- Tarjoa thaimummon lihapullien ja kastikkeen kanssa lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsennettyjä nuudeleita ja salaattia.
Vinkki!
Seesaminsiemenet viimeistelevät lihapulla-annoksen.