Terveellisempi makaronilaatikko

1 h
5
1

Terveellisempi makaronilaatikko

Teksti Hanna Partanen
Kuvat Kirsi Salovaara, Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 dltummia makaroneja
  • 1 kplsipulia
  • 250 gnaudan paistijauhelihaa
  • 2 dlherne-maissi-paprikaa (pakaste)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Munamaito

  • 2 kplmunaa
  • 5 dlrasvatonta maitoa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Keitä makaronit puolikypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin.

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa, lisää hienonnettu sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.

Riko munat kulhoon. Lisää maito ja suola vatkaten.

Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan, lisää jauheliha, herne-maissi-paprika ja loput makaronit. Sekoita, jos haluat. Kaada lopuksi munamaito vuokaan. Kypsennä terveellisempää makaronilaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

•Voit käyttää nesteenä kasvislientä tai rasvatonta laktoositonta maitojuomaa, tällöin makaronilaatikko sopii kaikille laktoosi-intolerantikoille.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä