0(0)
Teriyakimarinoidut lohivartaat
Munaton
Maidoton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 30 min
Teriyakimarinoidut lohivartaat saavat upean makunsa neljän raaka-aineen marinadistaan. Tämän helpommaksi kesäruoan tekeminen ei muutu!
Julkaistu 2.9.2007
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Teriyakimarinoidut lohivartaat
600 glohifileetä
4 rklteriyakikastiketta
3 rklsitruunamehua
1 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
1/2 rklruokaöljyä

Teriyakimarinoidut lohivartaat valmistuvat näin:

  1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi (2 1/2 cm x 2 1/2 cm). Nosta kalapalat kulhoon ja lisää joukkoon kastike, sitrusmehu ja inkivääriraaste. Kääntele ja anna marinoitua 15–30 minuuttia.
  2. Pujottele kalapalat vedessä liotettuihin puutikkuihin. Sipaise paistinpannuun tai grillausalustaan vähän öljyä, jotta vartaat eivät tartu kiinni.
  3. Grillaa ulkorillissä, uunin grillivastuksen alla tai paista pannulla 2–4 minuuttia käännellen. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja saa olla sisältä vähän läpikuultava.

Vinkki!

Paahdettu varhaiskaali ja itse tehty tomaattisalsa maistuvat teriyakimarinoitujen lohivartaiden kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.