Maku

Teriyakimarinoidut lohivartaat

1 h 5 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
30 min
Teriyakimarinoidut lohivartaat saavat upean makunsa neljän raaka-aineen marinadistaan. Tämän helpommaksi kesäruoan tekeminen ei muutu!
MU
MA
0
0
Julkaistu: 2.9.2007


Ainekset (4 annosta)

Teriyakimarinoidut lohivartaat

  • 600 glohifileetä
  • 4 rklteriyakikastiketta
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 1/2 rklruokaöljyä
Tulosta

Teriyakimarinoidut lohivartaat valmistuvat näin:

  1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi (2 1/2 cm x 2 1/2 cm). Nosta kalapalat kulhoon ja lisää joukkoon kastike, sitrusmehu ja inkivääriraaste. Kääntele ja anna marinoitua 15–30 minuuttia.
  2. Pujottele kalapalat vedessä liotettuihin puutikkuihin. Sipaise paistinpannuun tai grillausalustaan vähän öljyä, jotta vartaat eivät tartu kiinni.
  3. Grillaa ulkorillissä, uunin grillivastuksen alla tai paista pannulla 2–4 minuuttia käännellen. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja saa olla sisältä vähän läpikuultava.

Vinkki!

Paahdettu varhaiskaali ja itse tehty tomaattisalsa maistuvat teriyakimarinoitujen lohivartaiden kanssa.

Kommentoi »