Maku

Teriyakimarinoidut lohivartaat

1 h 5 min
0
0

Teriyakimarinoidut lohivartaat

MU
MA
0
0
Teksti Pro Kala ry
Kuvat Juha-Pekka Laakio, Pro Kala ry
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glohifileetä
  • 4 rklteriyakikastiketta
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 1/2 rklruokaöljyä

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi (2 1/2 cm x 2 1/2 cm). Nosta kalapalat kulhoon ja lisää joukkoon kastike, sitrusmehu ja inkivääriraaste. Kääntele ja anna marinoitua 15–30 minuuttia.

Pujottele kalapalat vedessä liotettuihin puutikkuihin. Sipaise paistinpannuun tai grillausalustaan vähän öljyä kiinnitarttumista estämään. Grillaa ulkorillissä, uunin grillivastuksen alla tai paista pannulla 2–4 minuuttia käännellen. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja saa olla sisältä vähän läpikuultava.

Tarjoa teriyakimarinoitujen lohivartaiden lisäkkeeksi höyrytettyä varhaiskaalia ja melonisalsaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä