Paahdettu varhaiskaali

Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 1varhaiskaali
Kastike
- ½ dllimetin mehua
- 1tomaatti
- ½ dlkalakastiketta
- ½punainen chili
- 2–3 tltuoretta raastettua inkivääriä
- 1 rklseesaminsiemenöljyä
- 2-3 rkltuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi
- suolapähkinöitä
1. Leikkaa varhaiskaali noin 6–8 lohkoksi. Jätä kuhunkin palaan kiinni hieman kantaa, jotta lohko pysyy kasassa. 2. Lado lohkot uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai paahda lohkoja grillissä keskilämmöllä käännellen. Työnnä grillattaviin kaalinlohkoihin varrastikku, jotta kaalinlehtikasa pysyy paremmin koossa. 3. Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset korianteria lukuun ottamatta kulhoon ja aja tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää soseeseen veitsellähienonnettu korianteri. 4. Jos kypsennät kaalinlohkoja uunissa, voit lisätä kastiketta jo kypsennyksen puolivälissä. Lisää sitä vielä lopuksi kypsien lohkojen päälle. Tarjoile grillissä paahdetut varhaiskaalit kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.