Kotivinkki

Paahdettu varhaiskaali

15 min
2
0

Paahdettu varhaiskaali

KA
0
2
Varhaiskaali kypsyy nopeasti pehmeäksi, siksi se on oiva kasvis paahdettavaksi uunissa tai grillissä. Valmista kaalin kaveriksi thaimausteinen kastike.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 1varhaiskaali

Kastike

  • ½ dllimetin mehua
  • 1tomaatti
  • ½ dlkalakastiketta
  • ½punainen chili
  • 2–3 tltuoretta raastettua inkivääriä
  • 1 rklseesaminsiemenöljyä
  • 2-3 rkltuoretta korianteria hienonnettuna

Lisäksi

  • suolapähkinöitä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa varhaiskaali noin 6–8 lohkoksi. Jätä kuhunkin palaan kiinni hieman kantaa, jotta lohko pysyy kasassa.
2. Lado lohkot uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai paahda lohkoja grillissä keskilämmöllä käännellen. Työnnä grillattaviin kaalinlohkoihin varrastikku, jotta kaalinlehtikasa pysyy paremmin koossa.
3. Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset korianteria lukuun ottamatta kulhoon ja aja tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää soseeseen veitsellähienonnettu korianteri.
4. Jos kypsennät kaalinlohkoja uunissa, voit lisätä kastiketta jo kypsennyksen puolivälissä. Lisää sitä vielä lopuksi kypsien lohkojen päälle. Tarjoile grillissä paahdetut varhaiskaalit kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä