Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdettu varhaiskaali

15 min

Varhaiskaali kypsyy nopeasti pehmeäksi, siksi se on oiva kasvis paahdettavaksi uunissa tai grillissä. Valmista kaalin kaveriksi thaimausteinen kastike.

22.5.2015
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
varhaiskaali
Kastike
½ dl
limetin mehua
1
tomaatti
½ dl
kalakastiketta
½
punainen chili
2–3 tl
tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl
seesaminsiemenöljyä
2-3 rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi
suolapähkinöitä

1. Leikkaa varhaiskaali noin 6–8 lohkoksi. Jätä kuhunkin palaan kiinni hieman kantaa, jotta lohko pysyy kasassa. 2. Lado lohkot uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai paahda lohkoja grillissä keskilämmöllä käännellen. Työnnä grillattaviin kaalinlohkoihin varrastikku, jotta kaalinlehtikasa pysyy paremmin koossa. 3. Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset korianteria lukuun ottamatta kulhoon ja aja tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää soseeseen veitsellähienonnettu korianteri. 4. Jos kypsennät kaalinlohkoja uunissa, voit lisätä kastiketta jo kypsennyksen puolivälissä. Lisää sitä vielä lopuksi kypsien lohkojen päälle. Tarjoile grillissä paahdetut varhaiskaalit kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt