Teriyakilohi grillissä
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Japanilaisvaikutteisessa teriyakikastikeessa maustunut lohifilee kypsyy grillissä alle varttitunnissa.
GL
MA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.6.2017

Teriyakilohi grillissä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Teriyakilohi grillissä
- 600 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
- 1 dlteriyakikastiketta
- 1 chilipalko (silputtuna, mieto lajike)
- 1 tlmerisuolahiutaleita
- 1/2 dlseesaminsiemeniä
Lisäksi
- 500 gvarhaisporkkanoita
- 2 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlGaram masala-mausteseosta
- 1/4 tlmustapippuria
Teriyakilohi grillissä valmistetaan näin:
- Sivele lohifileelle teriyakikastiketta.
- Peitä kala ja nosta jääkaappiin tunniksi maustumaan.
- Pese varhaisporkkanat, sivele ne öljyllä ja grillaa ne suoraan parilalla. Mausta porkkanat suolalla, garam masalalla ja pippurilla.
- Nosta lohifilee kaksinkertaisen folion päälle, nosta folion reunat ylöspäin ikään kuin tarjottimeksi.
- Huuhtele ja silppua chili. Ripottele chili ja merisuola lohen päälle.
- Nosta lohi foliotarjottimella grilliritilälle. Grillaa peittämättä kypsäksi ja kauniin väriseksi 10–15 minuuttia fileen koosta ja grillin lämmöstä riippuen.
- Ripottele päälle seesaminsiemenet ja halutessasi kevätsipulisilppu.