


Teriyakilohi grillissä
20 min
Japanilaisvaikutteisessa teriyakikastikeessa maustunut lohifilee kypsyy grillissä alle varttitunnissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Teriyakilohi grillissä
600 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
1 dl
teriyakikastiketta
1
chilipalko (silputtuna, mieto lajike)
1 tl
merisuolahiutaleita
1/2 dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
500 g
varhaisporkkanoita
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
Garam masala-mausteseosta
1/4 tl
mustapippuria
Teriyakilohi grillissä – ohje:
- Sivele lohifileelle teriyakikastiketta.
- Peitä kala ja nosta jääkaappiin tunniksi maustumaan.
- Pese varhaisporkkanat, sivele ne öljyllä ja grillaa ne suoraan parilalla. Mausta porkkanat suolalla, garam masalalla ja pippurilla.
- Nosta lohifilee kaksinkertaisen folion päälle, nosta folion reunat ylöspäin ikään kuin tarjottimeksi.
- Huuhtele ja silppua chili. Ripottele chili ja merisuola lohen päälle.
- Nosta lohi foliotarjottimella grilliritilälle. Grillaa peittämättä kypsäksi ja kauniin väriseksi 10–15 minuuttia fileen koosta ja grillin lämmöstä riippuen.
- Ripottele päälle seesaminsiemenet ja halutessasi kevätsipulisilppu.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat