Teriyakilohi grillissä

20 min
0
0

Teriyakilohi grillissä

GL
MA
MU
0
0
Japanilaisvaikutteisessa teriyakikastikeessa maustunut lohifilee kypsyy grillissä alle varttitunnissa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
  • 1 dlteriyakikastiketta
  • 1 kplchilipalko (silputtuna, mieto lajike)
  • 1 tlmerisuolahiutaleita
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä

Lisäksi

  • 500 gvarhaisporkkanoita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlGaram masala-mausteseosta
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Sivele lohifileelle teriyakikastiketta.

Peitä kala ja nosta jääkaappiin tunniksi maustumaan.

Pese varhaisporkkanat, sivele ne öljyllä ja grillaa ne suoraan parilalla. Mausta porkkanat suolalla, garam masalalla ja pippurilla.

Nosta lohifilee kaksinkertaisen folion päälle, nosta folion reunat ylöspäin ikään kuin tarjottimeksi.

Huuhtele ja silppua chili. Ripottele chili ja merisuola lohen päälle.

Nosta lohi foliotarjottimella grilliritilälle. Grillaa peittämättä kypsäksi ja kauniin väriseksi 10–15 minuuttia fileen koosta ja grillin lämmöstä riippuen.

Ripottele päälle seesaminsiemenet ja halutessasi kevätsipulisilppu.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä