Maku

Teriyakilohi grillissä

20 min
GL
MA
MU
3.79
0

Japanilaisvaikutteisessa teriyakikastikeessa maustunut lohifilee kypsyy grillissä alle varttitunnissa.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Teriyakilohi grillissä

  • 600 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
  • 1 dlteriyakikastiketta
  • 1 chilipalko (silputtuna, mieto lajike)
  • 1 tlmerisuolahiutaleita
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä

Lisäksi

  • 500 gvarhaisporkkanoita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlGaram masala-mausteseosta
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Teriyakilohi grillissä valmistetaan näin:

  1. Sivele lohifileelle teriyakikastiketta.
  2. Peitä kala ja nosta jääkaappiin tunniksi maustumaan.
  3. Pese varhaisporkkanat, sivele ne öljyllä ja grillaa ne suoraan parilalla. Mausta porkkanat suolalla, garam masalalla ja pippurilla.
  4. Nosta lohifilee kaksinkertaisen folion päälle, nosta folion reunat ylöspäin ikään kuin tarjottimeksi.
  5. Huuhtele ja silppua chili. Ripottele chili ja merisuola lohen päälle.
  6. Nosta lohi foliotarjottimella grilliritilälle. Grillaa peittämättä kypsäksi ja kauniin väriseksi 10–15 minuuttia fileen koosta ja grillin lämmöstä riippuen.
  7. Ripottele päälle seesaminsiemenet ja halutessasi kevätsipulisilppu.
MITÄ PIDIT?
3.79