


Tee itse vehnänuudelit – katso kuvaohjeet ja onnistu!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 30 min
Oletko koskaan kokeillut tehdä itse nuudeleita? Nuudelitaikina onnistuu myös ilman kananmunaa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Vehnänuudelit
400 g (noin 6 dl)
pizza- tai pastajauhoja
1 tl
suolaa
2 dl
vettä
Vehnänuudelit – ohje:
- Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Työstä taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
- Muotoile taikina palloksi ja kääri kelmuun. Siirrä jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
- Muotoile vehnänuudelit käsin. Katso vaihekuvat alta!
Vinkki!
Voit tehdä nuudelit myös pastakoneella.
- Jaa taikina neljään osaan ja litistä palat suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Jauhota pastakoneen telat. Aja taikinalevy kerrallaan suurimmalla telavälillä koneen läpi. Taita taikina kolmin kerroin. Aja pari kertaa leveimmän aukon läpi. Jatka mankelointia telaväliä pienentämällä, kunnes levyt ovat reilun millin paksuisia.
- Aja ohuet taikinalevyt lopuksi pastakoneen nauha- tai spagettitelalla nuudeleiksi haluamasi paksuuden mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat