


Tee itse suklaamuna – pyöräytä ja kuorruta pääsiäisen söpöt pallerot helposti
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Tee itse suklaamuna – jos rakastat perunaleivoksia, rakastat myös näitä itse tehtyjä suklaamunia. Suussasulava kakkumassa pyöritellään muniksi, dipataan suklaasulaan ja koristellaan strösseleillä.
Reseptin ainekset
12 kpl
Tee itse suklaamuna
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Lisäksi
50 g
voita
100 g
tummaa suklaata
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 dl
aprikoosimarmeladia
Pinnalle
50 g
tummaa suklaata
50 g
valkosuklaata
1 rkl
strösseleitä
1 rkl
pistaasirouhetta
Itse tehty suklaamuna – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Taikinaa ei tarvitse levittää.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Mittaa voi ja suklaa pieneen kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki.
- Irrota kakkulevy leivinpaperista ja paloittele se monitoimikoneen kulhoon.
- Lisää voi-suklaaseos, kaakaojauhe ja marmeladi joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Pyöritä seoksesta käsin 12 munanmuotoista leivosta. Nosta leivokset lautaselle pystyyn ja anna jähmettyä.
- Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa leivosten toinen pää sulaan suklaaseen ja laita leivokset paperivuokiin.
- Ripottele leivosten pinnalle strösseleitä tai pistaasirouhetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat