Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tee itse suklaamuna – pyöräytä ja kuorruta pääsiäisen söpöt pallerot helposti

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Tee itse suklaamuna – jos rakastat perunaleivoksia, rakastat myös näitä itse tehtyjä suklaamunia. Suussasulava kakkumassa pyöritellään muniksi, dipataan suklaasulaan ja koris­tellaan strösseleillä.

25.3.2019
Reseptin ainekset
12 kpl
Tee itse suklaamuna
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
Lisäksi
50 g
voita
100 g
tummaa suklaata
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 dl
aprikoosimarmeladia
Pinnalle
50 g
tummaa suklaata
50 g
valkosuklaata
1 rkl
strösseleitä
1 rkl
pistaasirouhetta

Itse tehty suklaamuna – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
  2. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Taikinaa ei tarvitse levittää.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa voi ja suklaa pieneen kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Irrota kakkulevy leivinpaperista ja paloittele se monitoimikoneen kulhoon.
  6. Lisää voi-suklaaseos, kaakaojauhe ja marme­ladi joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  7. Pyöritä seoksesta käsin 12 munanmuotoista leivosta. Nosta leivokset lautaselle pystyyn ja anna jähmettyä.
  8. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa leivosten toinen pää sulaan suklaaseen ja laita leivokset paperivuokiin.
  9. Ripottele leivosten pinnalle strösseleitä tai pistaasirouhetta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt