Kotivinkki

Tee itse suklaamuna – pyöräytä ja kuorruta pääsiäisen söpöt pallerot helposti

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Tee itse suklaamuna – jos rakastat perunaleivoksia, rakastat myös näitä itse tehtyjä suklaamunia. Suussasulava kakkumassa pyöritellään muniksi, dipataan suklaasulaan ja koris­tellaan strösseleillä.
5
0


Ainekset (12 kpl)

Tee itse suklaamuna

  • 2munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • 50 gvoita
  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dlaprikoosimarmeladia

Pinnalle

  • 50 gtummaa suklaata
  • 50 g valkosuklaata
  • 1 rklströsseleitä
  • 1 rklpistaasirouhetta
Tulosta

Tee itse suklaamuna näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
  2. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Taikinaa ei tarvitse levittää.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa voi ja suklaa pieneen kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Irrota kakkulevy leivinpaperista ja paloittele se monitoimikoneen kulhoon.
  6. Lisää voi-suklaaseos, kaakaojauhe ja marme­ladi joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  7. Pyöritä seoksesta käsin 12 munanmuotoista leivosta. Nosta leivokset lautaselle pystyyn ja anna jähmettyä.
  8. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa leivosten toinen pää sulaan suklaaseen ja laita leivokset paperivuokiin.
  9. Ripottele leivosten pinnalle strösseleitä tai pistaasirouhetta.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »