Maku

Täytetyt sipulit

1 h 25 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
40 min
KA
LA
MA
MU
4.2
0
Julkaistu: 18.2.2013


Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplsipulia (isoa, puna- tai hopeasipulia)

Täyte

  • 2 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia (tai salottisipulifondia)
  • 1 dlohrasuurimoita (täysjyvä)
  • 100 gparsakaalia
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
Tulosta

Poista sipuleista uloimmat kuivat kuoret. Leikkaa sipuleista ”hatut” pois, mutta säästä ne. Koverra sisus lusikalla ja/tai veitsellä niin, että sipuliin jää jäljelle vain uloimmat kerrokset. Pane koverretut sipulit uunivuokaan ja valmista täyte.

Silppua sipulien sisukset. Täytteeseen riittää yhden tai kahden sipulin täytteet. Hyödynnä loput sipulit muissa ruoissa.

Mittaa kattilaan vesi ja fondi.

Kiehauta. Lisää täysjyväohra. Anna kiehua hiljalleen 6 minuutin ajan. Leikkaa parsakaali hienoksi. Lisää ne kypsymään pariksi minuutiksi ohran kanssa.

Hienonna pähkinät ja ruskista niitä hetki pannulla ilman rasvaa. Nosta pähkinät lautaselle odottamaan.

Kuullota sipulisilppua ja hienonnettuja valkosipulinkynsiä öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin ajan.

Sekoita sipuliseos ja pähkinät ohran joukkoon. Mausta seos pippurilla ja yrttisekoituksella. Varmista, että täyte ei ole kuivaa, lisää tarvittaessa nestettä.

Lusikoi täyte sipuleihin. Ripottele täytettyjen sipulien päälle halutessasi parmesaania. Pane hatut päälle, jotta täyte pysyy mehevänä.

Kypsennä täytettyjä sipuleita 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoa täytetyt sipulit raikkaan salaatin kanssa.

Kommentoi »