4,2(9)
Täytetyt sipulit – herkullinen jauheliha-riisitäyte maustetaan libanonilaisittain kanelilla ja korianterilla
Maidoton
Munaton
Gluteeniton
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Libanonilaisittain täytetyt sipulit ovat paahteisen mausteista syötävää. Käytä ruoassa suuria kelta- tai hopeasipuleita. Kokeile helppoa reseptiä!
Julkaistu 7.9.2023
Maku
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3 isoasipulia (esim. kelta- tai hopeasipulia)
Täyte
2½ dlbasmatiriisiä
2kevätsipulia
400 gkaritsanjauhelihaa
1 rkltomaattisosetta
1 tlkanelia
1 tlmaustepippuria
1 tljuustokuminaa
1 tlkorianteria
1½ tlmerisuolaa
½ tlmustapippuria
Päälle
3 rkloliiviöljyä
2 rklvalko- tai siideriviinietikkaa
2 tlruokosokeria

Täytetyt sipulit – ohje:

  1. Kuori sipulit ja leikkaa molemmista päädyistä pienet palat, eli pääty ja kanta, pois. Leikkaa jokaisen sipulin sivuun pitkittäinen viilto ylhäältä alas asti niin, että viilto yltää sipulin keskustaan asti.
  2. Kuumenna vesi (noin 1,5 l) kiehuvaksi isossa kattilassa, lisää sipulit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kerrokset pehmenevät ja alkavat irrota toisistaan. Valuta sipulit ja jätä jäähtymään.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele.
  4. Hienonna kevätsipulit. Sekoita kevätsipulit, jauheliha ja mausteet riisiin.
  5. Erottele keitettyjen sipulien kerrokset varovasti toisistaan. Laita noin ruokalusikallinen täytettä kunkin sipulin sisään ja käännä sipulin reunat täytteen ympärille.
  6. Pirskota öljyä uuninkestävään vuokaan. Aseta sipulit vuokaan saumapuoli alaspäin. Pirskota loppu öljy ja viinietikka sipuleille ja ripottele päälle sokeria.
  7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on kypsynyt ja sipulit saaneet väriä.

Vinkki!

Vegaaninen versio valmistuu kasvisjauhiksesta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.