


Täytetyt sipulit – herkullinen jauheliha-riisitäyte maustetaan libanonilaisittain kanelilla ja korianterilla
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Libanonilaisittain täytetyt sipulit ovat paahteisen mausteista syötävää. Käytä ruoassa suuria kelta- tai hopeasipuleita. Kokeile helppoa reseptiä!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3 isoa
sipulia (esim. kelta- tai hopeasipulia)
Täyte
2½ dl
basmatiriisiä
2
kevätsipulia
400 g
karitsanjauhelihaa
1 rkl
tomaattisosetta
1 tl
kanelia
1 tl
maustepippuria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
1½ tl
merisuolaa
½ tl
mustapippuria
Päälle
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valko- tai siideriviinietikkaa
2 tl
ruokosokeria
Täytetyt sipulit – ohje:
- Kuori sipulit ja leikkaa molemmista päädyistä pienet palat, eli pääty ja kanta, pois. Leikkaa jokaisen sipulin sivuun pitkittäinen viilto ylhäältä alas asti niin, että viilto yltää sipulin keskustaan asti.
- Kuumenna vesi (noin 1,5 l) kiehuvaksi isossa kattilassa, lisää sipulit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kerrokset pehmenevät ja alkavat irrota toisistaan. Valuta sipulit ja jätä jäähtymään.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele.
- Hienonna kevätsipulit. Sekoita kevätsipulit, jauheliha ja mausteet riisiin.
- Erottele keitettyjen sipulien kerrokset varovasti toisistaan. Laita noin ruokalusikallinen täytettä kunkin sipulin sisään ja käännä sipulin reunat täytteen ympärille.
- Pirskota öljyä uuninkestävään vuokaan. Aseta sipulit vuokaan saumapuoli alaspäin. Pirskota loppu öljy ja viinietikka sipuleille ja ripottele päälle sokeria.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on kypsynyt ja sipulit saaneet väriä.
Vinkki!
Vegaaninen versio valmistuu kasvisjauhiksesta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat