


Täytetyt minilihapullat
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Nämä mehevät lihapullat kätkevät sisälleen yllätyksen, nimittäin feta-oliivitäytteen! Maukkaat täytetyt minilihapullat sopivat hyvin esimerkiksi noutopöydässä tai piknikillä.
Reseptin ainekset
60 kpl
Mureketaikina
3 kpl
sipulia
600 g
kermaviiliä
3 kpl
munaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
2 rkl
yrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
1 1/2 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
1200 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
Täyte
3 dl
oliiveja
200 g
fetajuustoa (rasvaa 10-13 %)
Minilihapullat – ohje:
- Valmista täytettyjen minilihapullien mureketaikina näin: silppua kuoritut sipulit. Sekoita sipulisilppu, kermaviilit, munat, korppujauhot ja mausteet keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.
- Lisää jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi.
- Kostuta kädet kylmällä vedellä. Ota mureketaikinasta pieni nokare ja paina sen sisälle fetajuustopala tai oliivi. Muotoile pyörykäksi.
- Nosta valmiit lihapullat leivinpaperin päälle uunipellille. Pyörittelyn välissä kannattaa huuhtoa käsiä, jolloin mureketaikina ei tartu käsiin.
- Paista täytettyjä minilihapullia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vinkit!
- Minilihapullat maistuvat noutopöydän antimina ja salaatin lisäkkeinä.
- Kevyt fetajuusto ei sula lihapullan sisällä liikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat