Maku

Täytetyt minilihapullat

45 min
4
0

Täytetyt minilihapullat

Nämä mehevät lihapullat kätkevät sisälleen yllätyksen, nimittäin feta-oliivitäytteen! Maukkaat täytetyt minilihapullat sopivat hyvin esimerkiksi noutopöydässä tai piknikillä.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Mikael Pettersson
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

Mureketaikina

  • 3 kplsipulia
  • 600 gkermaviiliä
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 2 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 1200 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Täyte

  • 3 dloliiveja
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 10-13 %)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista täytettyjen minilihapullien mureketaikina näin: silppua kuoritut sipulit. Sekoita sipulisilppu, kermaviilit, munat, korppujauhot ja mausteet keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.

Lisää jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi.

Kostuta kädet kylmällä vedellä. Ota mureketaikinasta pieni nokare ja paina sen sisälle fetajuustopala tai oliivi. Muotoile pyörykäksi.

Nosta valmiit lihapullat leivinpaperin päälle uunipellille. Pyörittelyn välissä kannattaa huuhtoa käsiä, jolloin mureketaikina ei tartu käsiin.

Paista täytettyjä minilihapullia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  • Minilihapullat maistuvat noutopöydän antimina ja salaatin lisäkkeinä.
  • Kevyt fetajuusto ei sula lihapullan sisällä liikaa.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä