


Täytetty uunikirjolohi
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kirjolohta (kokonainen)
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria (rouhittuna)
Täyte
1
purjo
1
fenkoli
100 g
tuoretta tilliä
1
sitruuna
Pinnalle
1 rkl
suolaa (karkea)
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 rkl
oliiviöljyä
Täytetty uunikirjolohi – ohje:
- Pyyhi perattu kirjolohi sisältä ja ulkoa talouspaperilla. Leikkaa kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Mausta kalan vatsa suolalla ja valkopippurilla.
- Pese purjo sekä fenkoli ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Irrota oksia tillinvarsista ja viipaloi hyvin pesty sitruuna.
- Täytä kala. Jos aineksia jää yli, asettele ne lopuksi kalan ympärille folioon.
- Hiero kalan pintaan molemmin puolin karkeaa suolaa, fenkolinsiemeniä ja rouhittua valkopippuria.
- Tee alumiinifoliosta uunipannulle kalalle sopiva reunallinen ”astia”, jolloin kalasta kypsyessä irtoava neste jää foliolle. Nosta täytetty kirjolohi foliolle ja lisää päälle vähän öljyä (esim. sitruunaoliiviöljyä).
- Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valele täytettyä uunikalaa välillä foliolle kertyneellä nesteellä.
Vinkit!
- Tarjoa uunikirjolohen kanssa esimerkiksi pinaatilla höystettyä perunamuusia ja kermaviilikastiketta.
- Katso myös sivustomme suosituin uunilohiresepti, jolla valmistuu maukas ja mehevä arkiruoka!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat