Täytetty uunikirjolohi

1 h
4.4
0

Täytetty uunikirjolohi

MU
GL
0
4.4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gkirjolohta (kokonainen)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)

Täyte

  • 1 kplpurjoa
  • 1 kplfenkolia
  • 100 gtuoretta tilliä
  • 1 kplsitruunaa

Pinnalle

  • 1 rklsuolaa (karkea)
  • 1 rklfenkolinsiemeniä
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Pyyhi perattu kirjolohi sisältä ja ulkoa talouspaperilla. Leikkaa kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Mausta kalan vatsa suolalla ja valkopippurilla.

Pese purjo sekä fenkoli ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Irrota oksia tillinvarsista ja viipaloi hyvin pesty sitruuna.

Täytä kala. Jos aineksia jää yli, asettele ne lopuksi kalan ympärille folioon.

Hiero kalan pintaan molemmin puolin karkeaa suolaa, fenkolinsiemeniä ja rouhittua valkopippuria.

Tee alumiinifoliosta uunipannulle kalalle sopiva reunallinen ”astia”, jolloin kalasta kypsyessä irtoava neste jää foliolle. Nosta täytetty kirjolohi foliolle ja lisää päälle vähän öljyä (esim. sitruunaoliiviöljyä).

Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valele täytettyä uunikalaa välillä foliolle kertyneellä nesteellä.

•Tarjoa uunikirjolohen kanssa esimerkiksi pinaatilla höystettyä perunamuusia ja kermaviilikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä