Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täytetty uunikirjolohi

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
18.4.2007
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kirjolohta (kokonainen)
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria (rouhittuna)
Täyte
1
purjo
1
fenkoli
100 g
tuoretta tilliä
1
sitruuna
Pinnalle
1 rkl
suolaa (karkea)
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 rkl
oliiviöljyä

Täytetty uunikirjolohi – ohje:

  1. Pyyhi perattu kirjolohi sisältä ja ulkoa talouspaperilla. Leikkaa kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Mausta kalan vatsa suolalla ja valkopippurilla.
  2. Pese purjo sekä fenkoli ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Irrota oksia tillinvarsista ja viipaloi hyvin pesty sitruuna.
  3. Täytä kala. Jos aineksia jää yli, asettele ne lopuksi kalan ympärille folioon.
  4. Hiero kalan pintaan molemmin puolin karkeaa suolaa, fenkolinsiemeniä ja rouhittua valkopippuria.
  5. Tee alumiinifoliosta uunipannulle kalalle sopiva reunallinen ”astia”, jolloin kalasta kypsyessä irtoava neste jää foliolle. Nosta täytetty kirjolohi foliolle ja lisää päälle vähän öljyä (esim. sitruunaoliiviöljyä).
  6. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valele täytettyä uunikalaa välillä foliolle kertyneellä nesteellä.

Vinkit!

  • Tarjoa uunikirjolohen kanssa esimerkiksi pinaatilla höystettyä perunamuusia ja kermaviilikastiketta.
  • Katso myös sivustomme suosituin uunilohiresepti, jolla valmistuu maukas ja mehevä arkiruoka!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt