


Kahvipöydän yllätys
Täytetty taatelikakku kätkee sisäänsä yllätyksen – mehevä täyte tekee klassikkokakusta vielä paremman
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Täytetty taatelikakku on kahvipöydän herkku aikuiseen makuun. Tutun näköisen maustekakun sisältä paljastuu leikatessa mehevä täyte, jaloviinalla maustettu rahkasydän.
Reseptin ainekset
12 annosta
1 pkt (250 g)
kuivattuja taateleita
½ dl
vettä
200 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
munaa
4½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
kahvijuomaa
Täyte
1 prk (200 g)
rahkaa
1
muna
2 rkl
sokeria
2 rkl
jaloviinaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
korppujauhoja
Täytetty taatelikakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (2,5–3 l).
- Keitä taatelit vedessä soseeksi. Lisää paloiteltu rasva ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää sokerit ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Sekoita munat yksitellen taateliseokseen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kahvin kanssa taikinaan.
- Sekoita täytteen aineet. Kaada kolmasosa taikinasta rengasvuokaan. Tee taikinaan syvennys ja lusikoi täyte siihen. Kaada loppu taikina päälle ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Säilytä taatelikakku jääkaapissa.
Vinkki!
Voit maustaa täytteen myös muulla alkoholilla, esimerkiksi rommilla tai viskillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat